HomeHL-GreeceΒύρωνας: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ξυλοκόπησαν τον 17χρονο

Βύρωνας: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ξυλοκόπησαν τον 17χρονο

Θέλησε να προστατεύσει την αδερφή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καρτέρι στην αυλή σχολείου στον Βύρωνα είχαν στήσει μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε 17χρονο μαθητή, τον οποίο άρχισαν να χτυπούν άγρια, επειδή εκείνος θέλησε να προστατεύσει τη μικρότερη αδερφή του που δεχόταν καθημερινά bullying.

Ο ξυλοδαρμός του 17χρονου σταμάτησε, επειδή επενέβησαν οι καθηγητές μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκαν και οι γονείς του παιδιού το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση.

Τη δική του απάντηση για το περιστατικό έδωσε το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, στο οποίο φοιτεί ο 17χρονος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο σύλλογος καθηγητών αποφάσισε την τιμωρία των δύο μαθητών και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σχολείου:

Τη Δευτέρα 10/2/2020 συνέβη στο σχολείο μας περιστατικό σοβαρού ξυλοδαρμού μαθητή μας από ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, με τη συμμετοχή και δυο μαθητών του Λυκείου μας.

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου αντέδρασαν άμεσα, επεμβαίνοντας στο περιστατικό, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή και καλώντας τους γονείς του, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Την επόμενη ημέρα συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών και αποφάσισε την τιμωρία των δυο μαθητών όπως και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Προχώρησε επίσης στον προγραμματισμό δράσεων για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα συμβάντα βίαιης συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών στη μακροχρόνια λειτουργία του σχολείου μας, το οποίο μας προκαλεί συναισθήματα θλίψης και ανησυχίας. Κυρίως, επειδή συνέβη σε ένα σχολείοτης Αθήνας, το οποί οεπί σειρά ετών έχει επιτύχει την αρμονική συνεργασία καθηγητών, μαθητών και γονέων, τη συνεχή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και την ανάληψη πολλαπλών δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Τι λέει ο 17χρονος και η αδερφή του για το περιστατικό:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=uR_lDydKbvs

«Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος. Το έκαναν για να με «τελειώσουν». Προσπάθησα να αμυνθώ αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 17χρονος μαθητής στην κάμερα του Star.

Η μικρότερη αδερφή του, η οποία ήταν μπροστά στο περιστατικό αναφέρει ότι «πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώσουν».

«Μου κλέψανε δυο φορές χρήματα, από τη θήκη του κινητού μου. Με φτύσανε, λέγοντας μου χυδαίες λέξεις», δηλώνει το νεαρό κορίτσι για τις επιθέσεις που δέχεται καθημερινά.

Ο 17χρονος προσπάθησε να μιλήσει με ένα από τα παιδιά που έκαναν bullying στη μικρότερη αδελφή του ζητώντας του να σταματήσουν και εκείνοι όχι μόνο δεν το έκαναν, αλλά του έστησαν καρτέρι μέσα στην αυλή και του επιτέθηκαν άγρια μέσα στο σχολείο.

«Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό ασταμάτητα με μπουνιές και κλωτσιές».

Η αδελφή του προσπάθησε μάταια να τον βοηθήσει και αναφέρει: «Ούρλιαζα. Κάποιο παιδί με κράταγε, αλλά έτρεξα. Του είχα πιάσει το κεφάλι αγκαλιά και έτρωγα κάποια χτυπήματα στην πλάτη».

«Δεν ήξερα από πού έτρωγα την κάθε μπουνιά και την κάθε κλωτσιά. Ήταν τόσο γρήγορο αλλά και τόσο αργό από τον πόνο που είχα», δηλώνει ο 17χρονος.

Η μητέρα του θύματος τόνισε πως το παιδί φέρει αιμάτωμα στο μάτι του και κόψιμο κάτω από αυτό, το οποίο προέκυψε από άγνωστο αντικείμενο. Η οικογένεια έκανε μήνυση και πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση