Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες σε δεύτερο βαθμό η φονική συμπλοκή που είχε σημειωθεί στο Ροτάσι Ηρακλείου, τον Σεπτέμβριο του 2012, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 17χρονος.

Για την ανθρωποκτονία του αδικοχαμένου ανήλικου έχει καταδικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων ένας συνομήλικος του θύματος.

Η δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αφορά μόνο στα υπόλοιπα άτομα που είχαν συμπλακεί για τις κτηματικές διαφορές μεταξύ τους.

Κι αυτό αφού η εν λόγω υπόθεση είχε διαχωριστεί από τη δολοφονία του 17χρονου, καθώς τόσο ο δράστης, όσο και το θύμα ήταν ανήλικοι.

Συγκεκριμένα ο 45χρονος πατέρας του δράστη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμπλοκής, ο 22χρονος αδερφός του κατηγορείται για συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού καθώς και ο 23χρονος γαμπρός του που διώκεται για συμπλοκή. Από την οικογένεια του θύματος κατηγορούμενος είναι ο 40χρονος θείος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς είχε τραυματίσει με όπλο τον αδερφό του δράστη.

Να υπενθυμίσουμε ότι αφορμή για την τραγωδία ήταν η διαμάχη που είχαν οι δύο οικογένειες για τα βοσκοτόπια ενώ το περιστατικό σημειώθηκε όταν συναντήθηκαν δίπλα στις στάνες τους. Στην συμπλοκή συμμετείχαν συνολικά 7 άτομα, ενώ ο 17χρονος έχασε την ζωή του από μαχαιριά που δέχτηκε από συνομήλικο του.

Στο νοσοκομείο είχαν οδηγηθεί επίσης ο θείος του θύματος, ένας ακόμα ξάδερφος του αλλά και ο αδερφός του δράστη.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, ωστόσο, κανείς εξ αυτών δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση