HomeΕΛΛΑΔΑNovartis: Η προανακριτική επεξεργάζεται τη λίστα μαρτύρων

Novartis: Η προανακριτική επεξεργάζεται τη λίστα μαρτύρων

Ποιοι θα κληθούν για κατάθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tην λίστα μαρτύρων για την τελική φάση της προανακριτικής της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis και την πολυπλόκαμη δράση του μηχανισμού Ρασπούτιν επεξεργάζονται τα μέλη της επιτροπής κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ περιλαμβάνει κλήσεις για κατάθεση στους: Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στους προστατευόμενους μάρτυρες «Μ. Σαράφη» και «Αικ. Κελέση» και στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ώστε στο τέλος να κληθεί ο ερευνώμενος πρώην αν. Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Επίσης, οι βουλευτές της πλειοψηφίας τόνισαν ότι από την κατάθεση της κυρίας Τουλουπάκη θα εξαρτηθεί και το αν θα καλέσουν τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Ντζούρα – Μανώλη. Παράλληλα επιφυλάχθηκαν για την κατ αντιπαράσταση εξέταση της κυρίας Ξένης Δημητρίου με τον κ. Ιωάννη Αγγελή αλλά και την εξέταση των Μ. Παπασπύρου, Ε. Κουτζαμάνη, Γ. Παπαδάκου και Ηλ. Ζαμανίκα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν τους: Ηλ. Ζαμανίκα, Γ. Παπαδάκου, Ξ. Δημητρίου, Ελ. Τουλουπάκη και επίκουρους, «Μ. Σαράφη» και «Αικ. Κελέση» καθώς και την επανεξέταση των Ι. Αγγελή και Ελ. Ράικου.

Το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε την εξέταση των Ελ. Τουλουπάκη, Σ. Μιωνή, Π. Πολάκη, Δ. Τζανακόπουλου, Ε. Κουτζαμάνη και εφ’ όσον χρειαστεί κατ αντιπαράσταση εξέταση Σαράφη και Κελέση με τους Δεστεμπασίδη και Μαραγκέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά πλειοψηφία έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΝΔ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση