HomeHL-HealthΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Είχαν συνάντηση με τη νέα διοίκηση του νοσοκομείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ καθώς την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιούν στάση εργασίας προκειμένου να κάνουν γενική συνέλευση για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, θα συμμετέχουν στην μαζική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

Συναντήθηκαν με τη νέα διοίκηση του νοσοκομείου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ συναντήθηκε με τη νέα διοίκηση του νοσοκομείου.

Έπειτα από τη συνάντηση εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Σε αυτήν τη συνάντηση πέρα από τα οράματα και τους σχεδιασμούς της διοίκησης αποτυπώθηκε ξεκάθαρα ότι η όποια διαχείριση των προβλημάτων θα γίνει με γνώμονα  τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, προωθώντας  τις συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα, τη διαχείριση του ελάχιστου προσωπικού κ.α.

➢ Προσλήψεις μόνιμου ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ προσωπικού: μόνο ό,τι προβλέπεται από τη 2Κ του 2019 (που πρόκειται πάλι για αντικατάσταση επικουρικών). Σημειώνουμε ότι ήδη φεύγουν οι σχολικοί φύλακες (5 άτομα) που είχαν τα τελευταία χρόνια ενταχθεί ως τραυματιοφορείς. Οι 100 νοσηλευτές που υπόσχεται ο νέος διοικητής είναι απαραίτητοι και άμεσα αναγκαίοι μπροστά στις ελλείψεις που ξεπερνούν τις 350 στη νοσηλευτική υπηρεσία. Επίσης, αναφέρθηκε ξανά στην απομάκρυνση των αποκλειστικών νοσηλευτών από το νοσοκομείο. Επιχείρησε έτσι για άλλη μια φορά την συγκάλυψη της αιτίας για την παρουσία συνοδών και αποκλειστικών, που δεν είναι άλλη από τις μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ας απαντήσουν οι διοικούντες πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες 50 νοσηλευομένων ασθενών με 2 νοσηλευτές στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια, οι οποίοι αναλαμβάνουν συχνά και το ρόλο του βοηθού θαλάμου. Καταγγείλαμε την απαράδεκτη κατάσταση να οφείλονται 500 μέρες άδεια και 200 ρεπό στους εργαζομένους της ΜΕΘ. Τονίσαμε ότι για αυτή την κατάσταση υπεύθυνη είναι η πολιτική που θεωρεί κόστος τους εργαζομένους. Προειδοποιήσαμε ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τα ήδη υπάρχοντα 13 κρεβάτια δεν θα μπορούν στο μέλλον να λειτουργήσουν.

➢ Για μόνιμο ΙΑΤΡΙΚΟ προσωπικό τόνισε η διοίκηση ότι δεν υπάρχει ανάγκη και ας πάνε τα ραντεβού και τα χειρουργεία πολλούς μήνες μακριά.

➢ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ και ΤΕΧΝΙΚΟ προσωπικό: ΜΗΔΕΝ κι ας έχει απομείνει πολύ λίγο (μαζί κι όσοι συνάδελφοι άλλων κλάδων κάνουν αλλότρια καθήκοντα).

Συνολικά από τον πετσοκομμένο οργανισμό του 2012 – που καμιά σχέση δεν έχει ούτε με τον χαρακτήρα του νοσοκομείου, ούτε πολύ περισσότερο με τις ανάγκες – οι κενές θέσεις μονίμων είναι πάνω από 500!  Φυσικά, για μια ακόμη φορά, απαιτήσαμε την έκδοση νέου οργανισμού με ανάπτυξη τμημάτων – δομών και αύξηση – επανασύσταση των οργανικών θέσεων ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.

➢ Καμιά δέσμευση για την αλλαγή της σύμβασης και θεσμοθέτηση 8ωρου και 5μερου σε καθαρίστριες κι εργάτες που έχουν γίνει λάστιχο με πολλαπλά καθήκοντα, που εργάζονται 7 ώρες  στα κλειστά τμήματα.

➢  Καμία δέσμευση γα τη χορήγηση της ειδικής άδειας κλειστού χώρου σε εργαζόμενους που τη δικαιούνται και δεν την παίρνουνε.

➢ Μας βρίσκει απέναντι η τοποθέτηση της Διοίκησης περί αξιοποίησης της Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού τομέα, με κάθε δυνατή μορφή (πάλι υπό το ψευδεπίγραφο επιχείρημα «κόστους-οφέλους») σε μηχανήματα – υπηρεσίες – πτέρυγες – εργαστήρια κ.λπ.

Σταθήκαμε στα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν. Αυτά που προβληματίζουν έκδηλα τους περισσότερους συναδέλφους. Το συμπέρασμα είναι ότι με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και τις πρώτες κινήσεις της Υ.ΠΕ και της Διοίκησης φαίνεται ότι τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι διαρκή και επιδεινούμενα. Τα προβλήματα κι οι πολιτικές που τα γεννούν είναι ο αντίπαλός μας.

Διεκδικούνται με συσπείρωση στο σωματείο και κατακτιούνται οι λύσεις τους με οργανωμένο, μαζικό, κι ανυποχώρητο αγώνα. Σωτήρες δεν υπάρχουν κι οι ατομικές λύσεις που κάποτε «επιτυγχάνονται» με παρακάλια και οσφυοκαμψία, έχουν κοντά πόδια!

Πρώτη απάντηση δίνουμε με την 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου (από 7πμ έως 10 πμ) με Γενική Συνέλευση για το ασφαλιστικό – την ένταξη στα ΒΑΕ και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα κύκλο εξειδικευμένων συσκέψεων με όλες τις ειδικότητες και τους χώρους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!!!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση