HomeHL-GreeceΚαμμένος: Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δισ. και να φύγουμε

Καμμένος: Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δισ. και να φύγουμε

Τι δήλωσε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης το καλοκαίρι του 2015 και την πρόταση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη μίλησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Η συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι του ’15, ήταν μία συμφωνία έπειτα από 5 μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης και ένα σκληρό πόκερ έχοντας δύο επιλογές», είπε ο κ.Καμμένος και συμπλήρωσε: «Ή να ακολουθήσουμε τη λύση Βαρουφάκη-Σόιμπλε, δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, 80 δισεκατομμύρια μετρητά και 1,5 εκατ. ανθρώπινες ψυχές σε μία ανοικτή φυλακή που ήταν η Ελλάδα».

«Ο Βαρουφάκης έλεγε στα Όσκαρ και στις ταινίες ότι ήθελε και αγωνιζόταν για να μείνουμε στην Ευρώπη», επισήμανε. «Στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν ξέρω τι είπε σε σας και τι γράφει στις ταινίες. Το βράδυ εκείνο που ο Αλέξης Τσίπρας με πήρε τηλέφωνο και πήγα στις Βρυξέλλες, ο Βαρουφάκης μας είπε το πρωί ότι θα υπογράψει την άλλη μέρα στο Eurogroup τη λύση Σόιμπλε ήταν η ημέρα που ο Τσίπρας ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο, Ομπάμα και διά του Ολάντ ήρθαν οι Γάλλοι να προτείνουν τη σωτηρία της χώρας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δισ. και να φύγουμε», είπε ακόμη ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Στην πρωινή συνεδρίαση που κάναμε, όταν πήγα στις Βρυξέλλες την προηγούμενη του Eurogroup η δημόσια πρόταση του ήταν να συμφωνήσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη λύση».

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=s_ZEKYWkWy4&feature=emb_title
enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση