Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή την μη ψήφιση του προγράμματος της Επικοινωνιακής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου ο Γιάννης Κουράκης, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5.» ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Αναλυτικά η δήλωση:

Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ που η συντριπτική πλειοψηφία του Σώματος καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ακολούθησε μια αήθης εκστρατεία παραπληροφόρησης των Δημοτών με μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Πρέπει η Δημοτική Αρχή, στην αρχή της θητείας της να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει ότι η πλειοψηφία, ως βασική αρχή της Δημοκρατίας αποτελεί τον πυρήνα κάθε συλλογικού οργάνου.

Στη βάση αυτή ο θεσμικός ρόλος του Δημάρχου επιβάλλει τον σεβασμό των παρατάξεων και των αντίθετων απόψεων .

Από την πλευρά μας επιμείναμε ως παράταξη στη στρατηγική της συνεργασίας και στηρίξαμε συνθετικές προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Στη λογική των σκοπιμοτήτων απαντάμε ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται , ούτε μπορεί να ενοχοποιείται κάθε αντίθετη άποψη .

Στο συγκεκριμένο θέμα της επικοινωνιακής πολιτικής έγινε μια αήθης προσπάθεια να συνδεθεί με το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και να αποδοθεί στις Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης η μη πιθανή πραγματοποίηση του.

Η απάντηση είναι ότι τα δύο θέματα αυτά είναι παντελώς άσχετα μεταξύ τους και αποτελούν διαφορετικές ενότητες.

Επίσης στην διαρροή ότι ο Κουράκης ψήφισε πέρυσι την Επικοινωνιακή Πολιτική η απάντηση είναι ότι ούτε και πέρυσι το ψήφισα.

Το συγκεκριμένο θέμα που διαφωνήσαμε κάθετα είναι ένα πρόχειρο κατασκεύασμα που ομαδοποιεί διαφορετικά μεταξύ τους θέματα και στερείται επαρκούς προετοιμασίας και τεκμηρίωσης .

Η προχειρότητα αντιμετώπισης σημαντικής σημασίας θεμάτων για τους δημότες αντίκειται στην ορθή διαχείριση των δημοτικών αναγκών ,στους κανόνες διαφάνειας, τεκμηριωμένης ενημέρωσης και δεν βοηθά το Σώμα να εκτιμήσει την ορθότητα της εισήγησης.

Πρέπει επίσης να κατανοηθεί ότι η πορεία της παράταξης μας έχει αναφορά στην κοινωνία των πολιτών, δεν καθοδηγείται από πουθενά και δεν θα «συρθεί» σε λογικές εκβιασμού κ υφαρπαγής της ψήφου του Σώματος.

Στην συγκεκριμένη πολωτική στάση της Δημοτικής Αρχής, η παράταξη μας δηλώνει ότι θα στηρίζει και θα συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια που θα συνθέτει σε μια βάση ρεαλιστικών, συγκροτημένων και τεκμηριωμένων θέσεων.

Δεν θα δεχθεί όμως λογικές και συμπεριφορές που δεν υπολογίζουν την πλειοψηφία και υποβαθμίζουν τη Δημοκρατική Λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του Ηρακλείου και των Ηρακλειωτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση