HomeHL-9Συννεφιασμένος ο ουρανός στην Κρήτη – Ισχυροί άνεμοι

Συννεφιασμένος ο ουρανός στην Κρήτη – Ισχυροί άνεμοι

Η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι ο ουρανός και αύριο στην Κρήτη ενώ προβλέπονται και ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε όλη τη χώρα αναμένεται ο καιρός να είναι αίθριος με εξαίρεση τα δυτικά και την ανατολική νησιώτικη περιοχή που προβλέπονται καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, για την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα ξεκινήσουν από δυτικές, νοτιοδυτικές διευθύνσεις που θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ ενώ από το απόγευμα γίνονται νότιοι έως και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Με αφορμή τους ισχυρούς ανέμους το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

«Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση