HomeHL-LifestyleΟσκαρ 2020: Γιατί αποθέωσαν την Νάταλι Πόρτμαν για το ντύσιμό της

Οσκαρ 2020: Γιατί αποθέωσαν την Νάταλι Πόρτμαν για το ντύσιμό της

Η πρωτότυπη ιδέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δικό της μήνυμα την βραδιά των Όσκαρ 2020 θέλησε να περάσει η ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν μέσω του φορέματός της.

Εκ πρώτης όψεως φάνηκε ότι η Νάταλι Πόρτμαν επέλεξε να φορέσει για την λαμπερή βραδιά των Οσκαρ 2020 ένα μαύρο μακρύ φόρεμα με χρυσές λεπτομέρειες. Ωστόσο, για τους παρατηρητικούς, η βραβευμένη ηθοποιός επέλεξε να στείλει το δικό της φεμινιστικό μήνυμα μέσω του φορέματός της. Είχε βάλει στο πλάι χρυσές καρφίτσες με τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετών που δεν ήταν υποψήφιες για τη συγκεκριμένη κατηγορία και το οποίο τελικά απονεμήθηκε στον Νοτιοκορεάτη Μπονγκ.

Natalie Portman arrives at the Oscars on Sunday, Feb. 9, 2020, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Η δημοσιογράφος των Los Angeles Times, Έιμι Κάουφμαν, ήταν εκείνη που ζήτησε από την Πόρτμαν να εξηγήσει την κίνησή της. Όπως είπε η ηθοποιός, στο φόρεμά της για τα Οσκαρ 2020 είχε τα ονόματα των Lulu Wang από την ταινία «The Farewell», Greta Gerwig από την ταινία «Μικρές Κυρίες», Lorene Scafaria για το Hustlers, Marielle Heller για το «Ένας Υπέροχος Γείτονας – A Beautiful Day in the Neighbourhood» της Marielle Heller και Mati Diop για το «Atlantics».

Natalie Portman

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για ποιο λόγο είχε τα ονόματα της σκηνοθέτιδος Greta Gerwig από την ταινία «Μικρές Κυρίες», της Lulu Wang από την ταινία «The Farewell» και πολλών άλλων, κεντημένα στο φόρεμά της, απάντησε: «Ήθελα να τιμήσω τις γυναίκες που δεν είχαν αναγνωριστεί για το απίστευτο έργο τους φέτος, με ένα απλό τρόπο».

Για άλλη μια χρονιά όλοι οι υποψήφιοι των Οσκαρ 2020 για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας ήταν άνδρες και ήταν οι Μάρτιν Σκορσέζε για τον «Ιρλανδό», ο Τοντ Φίλιπς για το «Joker», ο Σαμ Μέντες για το «1917» και ο Νοτιοκορεάτης νικητής της βραδιάς Μπονγκ Τζουν Χο για τα «Παράσιτα».

Natalie Portman

Αυτή είναι η δεύτερη «διαμαρτυρία» της Νάταλι Πόρτμαν, η οποία παρουσιάζοντας την ίδια κατηγορία το 2018 στις Χρυσές Σφαίρες είχε πει από μικροφώνου «αυτοί είναι όλοι οι άνδρες υποψήφιοι».

Δείτε το βίντεο με τη Νάταλι Πόρτμαν:

https://www.youtube.com/watch?v=7ymYmfI-4uA&feature=emb_title

H ηθοποιός του Χόλιγουντ κατάφερε να προκαλέσει αμηχανία στην αίθουσα κάνοντας ένα καυστικό σχόλιο που θα έλεγε κανείς ότι έγινε με το γάντι.

Φωτογραφίες: Associated Press

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση