HomeHL-9Νέο μεγάλο deal στον τουρισμό της Κρήτης από την Blackstone

Νέο μεγάλο deal στον τουρισμό της Κρήτης από την Blackstone

Εξαγόρασε γνωστό ξενοδοχείο adults only

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα ακόμη μεγάλο deal, στον ελληνικό Τουρισμό, προχώρησε η Blackstone, του οποίου η «ουρά», είναι πολύ μεγάλη και «δένει» το μεγάλο επενδυτικό fund, του οποίου το ενεργητικό φτάνει στα 545 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Ελλάδα και τα ελληνικά ξενοδοχεία.

Πιο αναλυτικά, η Blackstone, προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με μεγάλη ελληνική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων, η οποία σταδιακά θα αναλάβει την διαχείριση των ξενοδοχείων, που έχει το fund στην Ελλάδα.

Πρώτο βήμα στην συνεργασία αυτή, αποτελεί η εξαγορά μεγάλου και γνωστού ξενοδοχείου στην Κρήτη, adults only, 150 δωματίων, από την ελληνική ξενοδοχειακή εταιρία, σε έναν από τους πλέον εμβληματικούς προορισμούς του νησιού, το οποίο θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η ελληνική εταιρία, η οποία βρίσκεται σε έντονη αναπτυξιακή φάση, με συνεχείς επεκτάσεις.

Η κίνηση αυτή, γίνεται για να υπάρξει συνδέσμευση των δύο εταιριών, όπως εξήγησαν στο money-tourism.gr, πηγές που γνωρίζουν άριστα το deal.

Η συμφωνία θεωρείται ολοκληρωμένη και αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται οι διαδικασίες, καθώς η προσέγιση των δύο πλευρών, χρονολογείται από μακρού.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες η Blackstone Real Estate Partners Europe, προχώρησε στην εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων του Louis Group, στην Ελλάδα,  αντί τιμήματος 178.6 εκατ. ευρώ (enterprise value).

Οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται δύο στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess) και συνολικά διαθέτουν 1,464 δωμάτια.

Τα ξενοδοχεία βρίσκονται υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επέκτεινε το δίκτυό της και στην Ελλάδα.

Τότε, ο James Seppala, Head of European Real Estate στη Blackstone, είχε δηλώσει: «Η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, με απίστευτη ιστορία, θαυμάσιο καιρό και συνεχώς βελτιούμενη συνδεσιμότητα με τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση της ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και να προωθήσει την οικονομική της ανάπτυξη. Αυτή η συναλλαγή αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας και ευελπιστούμε σε περαιτέρω επενδύσεις», προαναγγέλοντας ότι το fund, ήρθε για να μείνει στον ελληνικό Τουρισμό.

Η HIP (Hotel Investment Partners) Η HIP εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων.

Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές που ακολούθησαν, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 65 ξενοδοχεία, με 19,019 δωμάτια και είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, μετά την Pandox και την Covivio.

H HIP διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα 100 επαγγελματιών που διακρίνονται για την δυνατότητά τους να σχεδιάζουν, να εκτελούν, να ανακαινίζουν και να επανατοποθετούν στην αγορά υποκεφαλαιοποιημένα ξενοδοχεία.

Η ομάδα της HIP συνεργάζεται με πλήθος διαχειριστών ξενοδοχείων για την επαύξηση της ποιότητας της διαχείρισης, όπως και της εμπειρίας των πελατών των ξενοδοχείων. Η HIP ήδη επενδύει 500 εκατ. ευρώ στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό της, αποτελούμενο από Ισπανικά θέρετρα.

Σημειώνεται ότι η Blackstone ιδρύθηκε το 1985 από τον Στίβεν Σβάρτσμαν και τον Πίτερ Τζορτζ Πίτερσον, το ενεργητικό της ανέρχεται σε 545 δισ. δολάρια και εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ενώ η μετοχή της διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

money-tourism.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση