HomeΣΠΟΡΟ «σωτήρας» Χασάν, ο μισός ΟΦΗ και ο Αραούχο από τα παλιά

Ο «σωτήρας» Χασάν, ο μισός ΟΦΗ και ο Αραούχο από τα παλιά

Ο Σταύρος Κουράκος σχολιάζει τα γεγονότα της 23ης αγωνιστικής της Superleague

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τριπλέτα της κορυφής δεν διαφοροποιήθηκε και μετά από την 23η αγωνιστική της Superleague, με τον Ολυμπιακό να παραμένει πρώτος και με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ με τη νίκη της στο Αθηναϊκό ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού, παρέμεινε στην τρίτη θέση, αυξάνοντας παράλληλα την διαφορά στους 6 βαθμούς από τους πράσινους.

Ο Ολυμπιακός «τα χρειάστηκε» στο Περιστέρι για να φύγει τελικά με το διπλό με γκολ του… σωτήρα Χασάν, στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ατρόμητο. Κάτι ο τραυματισμός του Σουντανί στο 15’, κάτι το πέναλτι που δεν δόθηκε σε ανατροπή του Βαλμπουενά, κάτι οι χαμένες ευκαιρίες από Μασούρα και Ομάρ, αλλά και η αποβολή του Νορβηγού ακραίου μπακ, το ματς πήγαινε για 0-0.

Ήρθε όμως ο Χασάν να δικαιώσει αμέσως τον Μαρτίνς για τους λόγους που επέμενε να τον φέρει και πάλι στον Πειραιά, αφού μισή φάση την έκανε γκολ και έδωσε ένα σημαντικό τρίποντο στους Πειραιώτες.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν φάσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν τον ισοπεδωτικό Ολυμπιακό του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. Προφανώς παίζει ρόλο ότι του λείπει ο Ποντένσε και γι αυτό άλλωστε αλλάζει και σχηματισμούς ο Μαρτίνς.

Σίγουρα του στοίχισε ο τραυματισμός του Σουντανί, αφού αναγκάστηκε από νωρίς να αλλάξει σχεδιασμό και να στερηθεί του ρόλου που έχει ο Χιλάλ. Όμως αυτά τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίζει από εδώ και πέρα και θα πρέπει γρήγορα να βρει λύσεις. Ο ρόλος του Φορτούνη είναι πίσω από τον φορ, όμως ο Βαλμπουενά δεν είναι παίκτης γραμμής. Ο Μορ ίσως να δώσει λύση εκεί, αλλά θέλει χρόνο ακόμα.

Ο Λάζαρος έχει μείνει και πάλι εκτός δράσης λόγω ενοχλήσεων, ενώ Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς δεν δείχνουν να μπορούν να προσφέρουν όσα περιμένει ο Μαρτίνς. Τα δύσκολα πλησιάζουν για τον Ολυμπιακό και χρόνος δεν υπάρχει.

Ακόμα και ο επαναληπτικός κυπέλλου με την Λαμία, την Τετάρτη, είναι ένα παιχνίδι ειδικής διαχείρισης αφού παίζεται ένας τίτλος, αυτός του κυπέλλου. Και βέβαια πλησιάζουν τα ματς με την Αρσεναλ, αλλά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Φλεβάρης έχει πολύ… ζουμί για τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει πιο εύκολο έργο, πιο βατό πρόγραμμα, μέχρι να συναντήσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, στις 23 του μήνα. Και χθες, ο ΟΦΗ του έκανε ακόμα πιο εύκολη τη ζωή, αφού παρατάχθηκε χωρίς πέντε βασικούς του παίκτες, τους οποίους δήλωσε σε αυτό το ματς για να εκτίσουν την ποινή τους, όλοι μαζί. Και βέβαια το έργο των πρωταθλητών έγινε ακόμα πιο εύκολο με τα δύο πέναλτι που πήρε και του άνοιξαν τον δρόμο για την νίκη. Από εκεί και πέρα ο σχολιασμός είναι περιττός.

Στο αθηναϊκό ντέρμπι, η ΑΕΚ είχε έναν Αραούχο από τα παλιά, ο οποίος χτύπησε στο κατάλληλο σημείο και με ένα εκπληκτικό γκολ έδωσε τη νίκη στους κιτρινόμαυρους απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε για πρώτη φορά, ίσως, φέτος, ένα απίστευτο πάθος στο παιχνίδι της, παρασυρόμενη από την εξέδρα αλλά και τον αντίπαλο που είχε απέναντί της.

Μία νίκη σε ντέρμπι που έλειπε από την φετινή ΑΕΚ, η οποία ήδη διανύει μία καλή περίοδο, την οποία θέλει να επωφεληθεί και στα πλέι οφ αλλά και στο κύπελλο. Από την άλλη, για τον Παναθηναϊκό σταμάτησε ένα σερί πέντε νικών στο πρωτάθλημα, όμως η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα έχει την ευκαιρία να κρατήσει την τέταρτη θέση, αφού υποδέχεται Παναιτωλικό και Βόλο.

Κατά τα άλλα, ουδεμία έκπληξη στα υπόλοιπα τρία ματς που έληξαν ισόπαλα, με τον Πανιώνιο να εξακολουθεί να βρίσκεται στην χειρότερη θέση και εάν δεν τον σώσουν τα δικαστήρια και ο υποβιβασμός της Ξάνθης, η οποία παίζει χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τότε δεν τον γλυτώνει τον απευθείας υποβιβασμό, έχοντας ακόμα να παίξει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά και τον Παναιτωλικό ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο με τον Βόλο, σήμερα Δευτέρα , όπως και τρεις βαθμούς περισσότερους από τους «κυανέρυθρους».

Σταύρος Κουράκος 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση