HomePost ItYπερακόντιση του νόμου Κατρούγκαλου και τιμωρία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από τον κ. Βρούτση

Yπερακόντιση του νόμου Κατρούγκαλου και τιμωρία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από τον κ. Βρούτση

Ερώτηση από τον Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις άδικες ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εις βάρος των συνταξιούχων που απασχολούνται σε αγροτικές δραστηριότητες αλλά και των πολύτεκνων με ανήλικο παιδί κατέθεσαν ερώτηση ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η δήθεν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που υπόσχεται ο κ. Βρούτσης υπερακοντίζει ακόμα και τον νόμο «Κατρούγκαλου».

Προωθεί μια σειρά από περικοπές των συντάξεων, ακυρώνοντας επιδεικτικά ευνοϊκότερες διατάξεις, για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που διατηρούσαν πριν τη συνταξιοδότησή τους καφενεία ή μπακάλικα στα μικρά χωριά και τώρα λογίζονται από τον κ. Βρούτση ως ετεροεπαγγελματίες, αλλά και για τους συνταξιούχους με εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν μια οριζόντια ρύθμιση περικοπής του 30% της σύνταξης ακόμη και με εισόδημα ένα (1) ευρώ στην περίπτωση των αγροτικών εισοδημάτων, αντί 4924 ευρώ που ισχύει σήμερα, μετά από παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι με το νομοσχέδιο «Βρούτση» διατηρείται η περικοπή της σύνταξης για τους πολύτεκνους με ανήλικο παιδί που προέβλεπε ο νόμος «Κατρούγκαλου», σε αντίθεση με τον νόμο 3863/2010, που τους εξαιρούσε από την περικοπή για όσο διάστημα είχαν ανήλικο ή παιδί μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζει.

Κατόπιν αυτών, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να αλλάξει τις άδικες και απαράδεκτες ρυθμίσεις που προωθεί στο πνεύμα «Κατρούγκαλου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση