HomeHL-9Λαϊκή Συσπείρωση: Η λειτουργία του ΠΣΚΗ να περάσει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Λαϊκή Συσπείρωση: Η λειτουργία του ΠΣΚΗ να περάσει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τι αναφέρει η επιστολή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Αφαίρεση της ευθύνης λειτουργίας του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου από την ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ και ανάθεση της αποκλειστικά στο Δήμο Ηρακλείου ζητούν με επιστολή τους  η Λαϊκή Συσπείρωση και οι δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Βρύσαλης και Μιχάλης Κασαπάκης.

 

Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση:

«Στην απαράδεκτη κατάσταση των τελευταίων ημερών, από την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προκύπτει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να διαφωνήσεις με την δημοτική αρχή, γιατί αλλιώς «καταστρέφεται το Ηράκλειο», έρχεται να δώσει συνέχεια η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η, εκβιαστικού χαρακτήρα συζήτηση, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ.

Τι μας λέει η δημοτική Αρχή. Για να μπορεί να λειτουργήσει το Πολιτιστικό Κέντρο, πρέπεινα αυξηθεί κατά 5εκ ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑΝΑΛ. Αν λοιπόν δεν ψηφίσετε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, είστε υπεύθυνοι για τους οικονομικούς και άλλους κινδύνους που θα προκύψουν από την υπολειτουργία του.

Στην οικονομοτεχνική μελέτη της ΔΕΠΑΝΑΛ για τη λειτουργία του ΠΣΚΗ, κλείνεται σε όλες τις πτώσεις η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα. Προφανήςείναι η ομολογία πως μόνο για την έναρξη λειτουργίας του ΠΣΚΗ χρειάζονται 5εκ (εκτός των όσων έχει «φάει» μέχρι στιγμής).Το πόσα εκατομμύρια θα απαιτηθούν στη συνέχεια για να καλύπτεται το κόστος λειτουργίας του, ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται στη μελέτη της Deloitte, αφού αυτό θα εξαρτάται από τους όρους της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, που τόσο λατρεύει η δημοτική Αρχή και οι λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Προς εξυπηρέτηση λοιπόν της επιχειρηματικής λειτουργίας του ΠΣΚΗ, κάθε τόσο θα ζητάνε από τους δημότες,το ίδιο εκβιαστικά, να χρυσοπληρώνουν τη λειτουργία του ΠΣΚΗ όπως σήμερα πληρώνουν την αμαρτωλή κατασκευή του.

Το σημερινό αδιέξοδο το δημιούργησε η ίδια η δημοτική αρχή, μαζί με όλους όσους υπερασπίζονται ότι η λειτουργία του ΠΣΚΗ πρέπει να υποκλίνεται στην επιχειρηματικότητα,την ανταγωνιστικότητα και στις όποιες ιδιωτικές χορηγίες. Είναι η πολιτική που θεωρεί ως μεγάλο «όραμα» τις ιδιωτικές επενδύσεις.Πολιτική που παραδίδει πολιτισμό, υποδομές, υπηρεσίες σε ιδιώτες επενδυτές, για να έρθει η «ανάπτυξη» και να ζήσουμε εμείς φτωχικά και αυτοί πλουσιοπάροχα!

Διέξοδο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προς όφελος του Ηρακλειώτη και της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας της πόλης μας, μπορεί να δοθεί μόνο εάν υλοποιηθεί η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δηλαδή η λειτουργία του ΠΣΚΗ να περάσει αποκλειστικά στο Δήμο Ηρακλείου, υπό τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, με ταυτόχρονη διεκδίκηση με κάθε τρόπο, κρατικής χρηματοδότησης, πουθα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του ΠΣΚΗ, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του δημότη.

Αυτή την πρόταση θα επαναφέρουμε για ακόμη μια φορά στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε κάθε δημοτικό σύμβουλο που προβληματίζεται και δεν δέχεται οι Ηρακλειώτες και οι αιρετοί τους να είναι όμηροι διάφορων επιχειρηματικών συμφερόντων, να την υπερψηφίσουν».

 

Η επιστολή:

«ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΟΙΝ: Δήμαρχο

Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

Δημοτικούς Συμβούλους

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: Αφαίρεση της ευθύνης λειτουργίας του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου από την ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ και ανάθεση της αποκλειστικά στο Δήμο Ηρακλείου

Στην Οικονομοτεχνική Μελέτη για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, αναφέρεται πως ένας από τους βασικούς σκοπούς της επιχείρησης είναι και η λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) (σελ. 13 σημείο 4). Αυτό έρχεται ως εφαρμογή των αποφάσεων 820/2010 και 821/2010 του Δημοτικού Συμβούλιου, με βάση τις οποίες η λειτουργία του ΠΣΚΗ πέρασε ως αρμοδιότητα στη ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου, δεν αποδέχεται η λειτουργία του ΠΣΚΗ να ανήκει σε φορέα που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα με γνώμονα την επίτευξη κερδών, όπως η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και γι αυτό αποφασίζει:

Ανακαλεί τις προηγούμενες αποφάσεις του (820 & 821/10), και αποδίδει τη λειτουργία του ΠΣΚΗ αποκλειστικά στο Δήμο Ηρακλείου, υπό τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εξασφαλίζει άμεσα τον αντίστοιχο σχεδιασμό και οργανώνει τη διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία του ΠΣΚΗ θα είναι τέτοια, που θα καλύπτει τις ανάγκες των Δημοτών σε υψηλού επιπέδου πολιτιστικό περιεχόμενο χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, καθώς και την προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι

Βρύσαλης Δημήτρης

Κασαπάκης Μιχάλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση