HomeHL-9Κορονοϊός: Σε καραντίνα δύο Έλληνες από την κινεζική πόλη Γουχάν

Κορονοϊός: Σε καραντίνα δύο Έλληνες από την κινεζική πόλη Γουχάν

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοοϊός ανέρχεται σε 813 παγκοσμίως

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ελλάδα επιστρέφουν την Κυριακή, με ειδική πτήση, ακόμη δύο Έλληνες υπήκοοι από την κινεζική πόλη Γουχάν, από όπου ξεκίνησε ο νέος κορονοϊός, ο οποίος έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 800 ανθρώπους.

Οι δύο Έλληνες που επαναπατρίζονται, ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Ρώμης αργά το απόγευμα της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και έχουν τηρηθεί όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα, ωστόσο για προληπτικούς λόγους θα μπουν σε καραντίνα.

Την ίδια στιγμή, ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοοϊός ανέρχεται σε 813 παγκοσμίως, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν στην Κίνα το Σάββατο, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι. Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν άλλα 2.656 νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Σύμφωνα με το CNNi, τα κρούσματα του κοροναοϊου σε ολόκληρο τον κόσμο αγγίζουν πλέον τις 37.000.

100 επιβάτες του Diamond Princess αισθάνθηκαν αδιαθεσία ή ανέβασαν πυρετό
Περίπου 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ανέβασαν πυρετό ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι επιβάτες αυτοί θα επανεξεταστούν κατεπειγόντως.

 

Μέχρι τώρα, 64 άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κοροναοϊός  2019-nCoV, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 3.700 εκδρομείς από 50 χώρες.

Το Diamond Princess απέπλευσε από τη Γιοκοχάμα στις 20 Ιανουαρίου και επέστρεψε στις 3 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ένας Κινέζος που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον κοροναοϊό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου.

Οι ιαπωνικές αρχές διέταξαν το κρουαζιερόπλοιο να αράξει στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα για να εξεταστούν οι επιβάτες και το πλήρωμα. Η καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση