HomeHL-9Μητσοτάκης από Καστέλι: Σε 5 χρόνια θα είναι έτοιμο το νέο αεροδρόμιο

Μητσοτάκης από Καστέλι: Σε 5 χρόνια θα είναι έτοιμο το νέο αεροδρόμιο

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή θεμελίωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σε πέντε χρόνια αυτό το «κόσμημα» θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στην τελετή θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου Καστελίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος ανέφερε πως σήμερα νιώθει μία «ξεχωριστή συγκίνηση γιατί βρίσκομαι στην Κρήτη για να παραδώσω το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου» ενώ πρόσθεσε πως «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ήταν περήφανος αυτήν την ημέρα».

mhtsotakhs17

 

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε κατηγορηματικά πως «το νέο αεροδρόμιο θα είναι το καλύτερο στην χώρα. Τελεία και παύλα» προσθέτοντας πως «θα περιβάλλεται από μία εμπορική ζώνη 400 στρεμμάτων ενώ η πρόσβαση θα είναι εύκολη καθώς θα γίνεται από νέους οδικούς άξονες».

Ο πρωθυπουργός επίσης ανέφερε ότι η Κρήτη έχει μείνει «πίσω στις υποδομές» ενώ έκανε και αναφορά στον ΒΟΑΚ λέγοντας πως «η πιο συμπαγής γεωγραφικά περιφέρεια δεν διαθέτη ασφαλή αυτοκινητόδρομο» τονίζοντας πως μέσα σε λίγο χρόνια με την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ η Κρήτη «θα είναι το παράδειγμα της ανάπτυξης».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» επισημαίνοντας πως «η σχετική μελέτη θα ξεκινήσει να καταρτίζεται άμεσα και θα έχει τη σφραγίδα των ίδιων των κατοίκων της Κρήτης».

mhtsotakhs16

Κ. Καραμανλής: Η Κρήτη κάνει το πρώτο βήμα σε μία νέα εποχή

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός, τον λόγο πήρε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής ο οποίος τόνισε πως σήμερα η Κρήτη κάνει το «πρώτο βήμα σε μία νέα εποχή».

Παράλληλα ανέφερε πως «βασικός στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα» ενώ την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο «Νικος Καζαντζάκης» τονίζοντας πως η «κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύεται ότι δεν θα γίνει το νέο… Ελληνικό».

Κεφαλογιάννης: «Η Κρήτη γίνεται σήμερα προτεραιότητα»

Ως έργο ανάπτυξης για ολόκληρη την Κρήτη και ένα εκ των σημαντικότερων έργων υποδομής που θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα, χαρακτήρισε το Νέο Διεθνή Αερολιμένα Κρήτης, στο Καστέλλι Ηρακλείου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, σε γραπτή του δήλωση, η Κρήτη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο που θα υποστηρίξει τον τουρισμό και θα καλύπτει τις ανάγκες του τομέα των αεροπορικών μεταφορών στον 21ο αιώνα, προσφέροντας παράλληλα, χιλιάδες θέσεις εργασίας, τόσο στο στάδιο κατασκευής, όσο και κατά τη λειτουργία του.

2

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, εκτός από την κατασκευή του αεροδρομίου, στη σύμβαση παραχώρησης περιλαμβάνονται και οδικές συνδέσεις του αεροδρομίου με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης στην περιοχή της Χερσονήσου και νότια, μέχρι τον άξονα Ηράκλειο – Αρκαλοχώρι – Βιάννος.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης καταδεικνύει τη σημασία που προσδίδει η σημερινή Κυβέρνηση στην ανάπτυξη της Κρήτης, θέτοντας την υλοποίηση των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος ως προτεραιότητα.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Καστέλι όπου και πραγματοποιείται η τελετή θεμελίωσης του νέου διεθνούς αεροδρομίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχαιρε θερμής υποδοχής με χειροκροτήματα και χειραψίες από το πλήθος κόσμου που βρισκόταν στην εκδήλωση.

Ο ίδιος, λίγο πριν μπει στην αίθουσα της εκδήλωσης επιθεώρησε τις μακέτες για το νέο αεροδρόμιο που βρίσκονταν στον χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός για να προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις του τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης ο οποίος μίλησε για την συμφωνία που έχει υπογραφεί αλλά και το όραμα της εταιρίας για το συγκεκριμένο έργο.

Στο χώρο όπου γίνεται η εκδήλωση βρίσκονται εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων – μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και βουλευτές του τόπου.

Παράλληλα, στην εκδήλωση βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης που έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στην περιοδεία του η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και συγκεκριμένα ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καραγιάννης καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Έτοιμο το εργοτάξιο

Παράλληλα, στην αρχή του εργοταξίου βρίσκονται παρατεταγμένες οι μπουλντόζες που περιμένουν το «σήμα» του πρωθυπουργού για να ξεκινήσουν κι επίσημα οι εργασίες.

Πανό διαμαρτυρίας στην είσοδο του εργοταξίου

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είχαν ετοιμάσει «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό καθώς έχουν αναρτήσει πανό, στην είσοδο του εργοταξίου όπου θα κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο.

«Δίκαιες αποζημιώσεις: Όχι στην καταστροφική πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης» αναφέρει το πανό.

Μάλιστα, στο σημείο βρίσκεται και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού,το Ρέθυμνο, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με φορείς στον χώρο του δημαρχείου. Ο κ.Μητσοτάκης περπάτησε στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής.
mitsot-rethymno
Στις 5.30 το απόγευμα θα επισκεφτεί την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για Χανιά καθώς στις 7.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην αντιπεριφέρεια Χανιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση