HomeHL-Lifestyle«Τρελαίνει» η περιουσία της Σακίρα

«Τρελαίνει» η περιουσία της Σακίρα

Μετά από 3 δεκαετίες στη μουσική σκηνή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μάγεψε το κοινό του Super Bowl η Λατίνα τραγουδίστρια Σακίρα, και παρόλο που δεν πήρε φράγκο για την εξαιρετική της ερμηνεία, είναι ήδη πολύ πλούσια.

Από τότε που εισήλθε στην μουσική βιομηχανία σχεδόν πριν από τρεις δεκαετίες, ως έφηβη τότε, η Σακίρα έχει δημιουργήσει μια αξιοσέβαστη φήμη ως καλλιτέχνιδα και τραγουδίστρια. Και κατά τη διάρκεια της πορείας της, έβγαλε πολλά μετρητά. Παρόλο που η περιουσία κάποιου καλλιτέχνη δεν γνωστοποιείται, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, η διάσημη Κολομβιανή ποπ σταρ εκτιμάται ότι έχει περιουσία που φτάνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Ας δούμε όμως από πού τα έχε βγάλει:

Μουσική

Η Σακίρα ξεκίνησε την επιφανή καριέρα της, όταν ακόμη ήταν έφηβη στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Από το πρώτο της άλμπουμ, το «Magia» που κυκλοφόρησε το 1991, έχει βγάλει άλλα 11 άλμπουμ, με τραγούδια που έγιναν παγκοσμίως γνωστά όπως τα «Sale el Sol», «El Dorado» και «She Wolf».

Αν και η Σακίρα ήταν ήδη διάσημη στον κόσμο της λάτιν μουσικής, έγινε θρύλος όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα στην αγγλική κυρίως γλώσσα, το «Laundry Service», το 2001. Το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του στο Νο 3 του Billboard 200 και πούλησε πάνω από 200.000 αντίτυπα μόνο την πρώτη εβδομάδα, σύμφωνα με την Sony/ATV. Τελικά, συνέχισε να πουλά πάνω από 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 4 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ευρώπη.

Βέβαια, το πιο γνωστό τραγούδι της Σακίρα, το «Hips Do Not Lie», ήταν αυτό που σάρωσε το 2006. Η Sony/ATV δήλωσε την εποχή εκείνη πως ξεπέρασε το ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων ψηφιακής λήψης στον πιο σύντομο χρόνο (μέσα σε 9 εβδομάδες). Από τότε, έχει ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια πωλήσεις στις ΗΠΑ, ενώ ο συνολικός αριθμός download έχει ανέλθει σε πάνω από 13 εκατομμύρια. Το 2010, η Σακίρα, συνέγραψε και ηχογράφησε το επίσημο τραγούδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, που διεξήχθη στην Νότια Αφρική. Οι παγκόσμιες πωλήσεις για το τραγούδι «Waka Waka», ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια.

Περιοδείες

Η Σακίρα έχει κάνει 6 περιοδείες κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας της. Η πιο πρόσφατη από αυτές, το 2018 El Dorado World Tour, της απέφερε πάνω από 40,7 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις, σύμφωνα με την Pollstar. Μόνο το βόρειο αμερικανικό σκέλος της περιοδείας της, ξεπέρασε τα 28 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Billboard.

Πάντως, όσον αφορά στη χθεσινή της εμφάνιση στο ημίχρονο του Super Bowl, τόσο η Σακίρα όσο και η Τζένιφερ Λόπεζ δεν πήραν καθόλου χρήματα, αλλά αυτό είναι κάτι σύνηθες για τους τραγουδιστές που εμφανίζονται στον τελικό του Αμερικανικού Φούτμπολ, σύμφωνα με το Forbes, καθώς η δημοσιότητα είναι τεράστια. Το κόστος για την παραγωγή καλύπτεται από το NFL.

Ψυχαγωγία

Το 2008, η Σακίρα υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Live Nation (τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πρώην σύντροφός της και πρώην μάνατζέρ της, την μήνυσε για 100 εκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζοντας πως ήταν ο «κύριος αρχιτέκτονας της ομάδας διαχείρισής» της).

Τέλος, το 2013 υπέγραψε συμφωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC για να είναι στην κριτική επιτροπή του ριάλιτι «The Voice» όπου και εμφανίστηκε στον 4ο και 6ο κύκλο. Μπορεί το ποσό που υπέγραψε να πάρει να μην έχει γίνει γνωστό, ωστόσο μια πηγή δήλωσε στο Hollywwod Reporter πως έλαβε 12 εκατομμύρια δολάρια για κάθε κύκλο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση