Λίγο πριν τις 11 η πτήση που μετέφερε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη από την Αθήνα έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε αμέσως για το Καστέλι όπου στις 11.15 είναι προγραμματισμένη η τελετή θεμελίωσης του νέου διεθνούς αεροδρομίου.

Υποδοχή με… πανό στο Καστέλι

Από το πρωί όλα ήταν έτοιμα στο Καστέλι με τους τοπικούς φορείς να έχουν προετοιμάσει την αίθουσα όπου θα γίνει η εκδήλωση.

Παράλληλα, στο σημείο βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής μαζί με τον πρόεδρο της εταιρίας ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, Γιώργος Περιστέρης.

Ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης.
Ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης.

Παράλληλα, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν ετοιμάσει «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό καθώς έχουν αναρτήσει πανό, στην είσοδο του εργοταξίου όπου θα κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο.

«Δίκαιες αποζημιώσεις: Όχι στην καταστροφική πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης» αναφέρει το πανό.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στην περιοδεία του η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και συγκεκριμένα ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καραγιάννης καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συνάντηση θα επιδιώξει ο Μανώλης Φραγκάκης

Μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα επιχειρήσει να έχει κατά την επίσκεψή του στο Καστέλι ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης.

Ο κ. Φραγκάκης γνωρίζοντας πως το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη θα είναι ασφυκτικό θα προσπαθήσει να κλείσει μαζί του ένα ραντεβού στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν με αφορμή την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου.

Μάλιστα, ο ίδιος, λίγες μέρες πριν την κάθοδο του πρωθυπουργού, οργάνωσε συνέντευξη Τύπου λέγοντας – μεταξύ άλλων – πως ο δήμος Μινώα Πεδιάδος δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του νέου διεθνούς αεροδρομίου, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Όπως είπε ζητούμενο είναι η συμμετοχή του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή το ΔΣ έχει έντεκα άτομα – πέντε από την ΤΕΡΝΑ κι άλλα πέντε από το Υπουργείο.

«Πρέπει να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για την 11η θέση – ακούγεται ότι θα είναι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.  Ο δήμος μας διεκδικεί μια θέση από τις πέντε του Υπουργείου για να υπάρχει εκπρόσωπος του Δήμου. Είναι κάτι που είχε δεσμευτεί ο τότε Υπουργός κ. Σπίρτζης κατά τη σύμβαση παραχώρησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι σχετικά με τις αποζημιώσεις στις απαλλοτριώσεις των τμημάτων γης που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για Ρέθυμνο όπου στις 13.30 είναι προγραμματισμένη συνάντηση με φορείς στον χώρο του δημαρχείου.

Το ίδιο απόγευμα, στις 5.30, θα επισκεφτεί την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για Χανιά καθώς στις 7.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην αντιπεριφέρεια Χανιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση