HomeHL-WorldΤραμπ: Το Κογκρέσο πρέπει να «σβήσει» τις κατηγορίες εις βάρος μου

Τραμπ: Το Κογκρέσο πρέπει να «σβήσει» τις κατηγορίες εις βάρος μου

Μιλώντας σε δημοσιογράφους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να «διαγράψει» την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του, που οδήγησε στη δίκη του με το ερώτημα της καθαίρεσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Θα έπρεπε να σβήσουν την παραπομπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων; Ναι, επειδή επρόκειτο για φάρσα», εξήγησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος που την Τετάρτη απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες από τη Γερουσία.

Μετά την αθώωσή του, ο Τραμπ εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του.

Σήμερα το πρωί ανήρτησε άλλο ένα χλευαστικό μήνυμα για τους Δημοκρατικούς στο Twitter, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα την Δευτέρα.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες του Τύπου περί αλλαγών στο επιτελείο του, ο Τραμπ είπε ότι ο Μικ Μαλβέινι θα παραμείνει προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και στο μέλλον θα ληφθεί απόφαση για το τι θα γίνει με τον Αλεξάντερ Βίντμαν, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον του προέδρου.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν πολλές φήμες στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος σχεδιάζει να εκδιώξει όσους πιστεύει ότι εργάστηκαν εναντίον του στην έρευνα και τη δίκη του. Ο ίδιος είπε όμως στους δημοσιογράφους ότι είναι λανθασμένη η πληροφορία που μετέδωσε το CNN περί αποχώρησης του Μαλβέινι, τονίζοντας ότι «έχει εξαιρετική σχέση» μαζί του.

Όταν τον ρώτησαν αν θα απομακρύνει τον αντισμήναρχο Αλεξάντερ Βίντμαν από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, απάντησε: «Δεν είμαι ικανοποιημένος μαζί του. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είμαι;… Εκείνοι θα λάβουν την απόφαση».

Ο Βίντμαν κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι ο Τραμπ υπέβαλε ένα ανάρμοστο αίτημα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας του να ερευνήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. «Δεν πίστευα αυτά που άκουγα», είχε σχολιάσει τότε ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Ζελένσκι.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ο Βίντμαν θα μετατεθεί στο υπουργείο Άμυνας.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση