HomeHL-CultureΠιοβάνι: Αν δεν είχα γνωρίσει τον Μάνο Χατζιδάκι, η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική

Πιοβάνι: Αν δεν είχα γνωρίσει τον Μάνο Χατζιδάκι, η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική

Τον γνώρισε στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ρόλο που έπαιξαν στη ζωή και στο έργο του ο Μάνος Χατζηδάκις και Federico Fellini αναφέρθηκε ο Νικολά Πιοβάνι, λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του album «Όμορφη Ζωή», με συνθέσεις του που «έντυσε» με στίχους η Λίνα Νικολακοπούλου και ερμηνεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

Ο κορυφαίος Ιταλός μελωδιστής άρχισε να γράφει με προτροπή του Μάνου Χατζιδάκι και, μέχρι σήμερα, έχει υπογράψει τη μουσική για πάνω από 130 ταινίες, έχοντας, μεταξύ άλλων, αποσπάσει ακόμα και Oscar (το 1999, για τη μουσική της ταινίας «La vita è bella»).

 «Το μυαλό μου θα ήταν πιο φτωχό, το όραμα μου για την τέχνη αλλιώτικο»

«Βρέθηκα μια βραδιά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είχα πάει ως προσκεκλημένος ενός φεστιβάλ. Παρακολούθησα τις πρόβες του Άστορ Πιατσόλα και του Μάνου Χατζιδάκι. Το φεγγάρι που υψωνόταν στον ουρανό και η ευωδιά των λουλουδιών, γιασεμί μύριζε νομίζω, λάμπρυναν τη νύχτα και την καλλιτεχνική μου έκσταση. Η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική αν δεν είχα γνωρίσει τον Χατζιδάκι και τον Φελίνι. Το μυαλό μου θα ήταν πιο φτωχό, το όραμα μου για την τέχνη αλλιώτικο», εξομολογείται ο Πιοβάνι.

Και, αναφερόμενος στο album «Όμορφη Ζωή», που θα κυκλοφορήσει από την Panik Oxygen τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και από τις 10 Φεβρουαρίου θα είναι διαθέσιμο για προαγγελία, συνεχίζει: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη δισκογραφική δουλειά. Όταν ακούω ένα τραγούδι στα ελληνικά, γίνομαι πολύ συναισθηματικός. Η εμπλοκή μιας σπουδαίας ποιήτριας – της Λίνας Νικολακοπούλου – αποτελεί εγγύηση. Η ελληνική γλώσσα έχει για μένα μια μουσικότητα μαγευτική. Το να ακούω τα τραγούδια μου στα ελληνικά, τραγουδισμένα από την φωνή του Θοδωρή Βουτσικάκη, είναι ένα συναίσθημα πολύ δυνατό. Συγκινητικό».

Τα λόγια του καταξιωμένου συνθέτη αναδημοσίευσε στα social media ο Θοδωρής Βουτσικάκης, γνωστοποιώντας την ημερομηνία κυκλοφορίας του album.

Θυμίζουμε πως το δισκογραφικό έργο «Όμορφη Ζωή» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο κοινό live, πριν από λίγο καιρό, στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου ο Θοδωρής Βουτσικάκης ερμήνευσε τα τραγούδια με τη σπουδαία σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση