HomeΕΛΛΑΔΑΔρίτσας: Οι αποφάσεις για το όνομα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Δρίτσας: Οι αποφάσεις για το όνομα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν απέτυχε στο μεταναστευτικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την άποψη ότι οι όποιες αποφάσεις για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να ληφθούν μόνο από το Συνέδριο του κόμματος, εξέφρασε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος ανήκει στους 53+ απέρριψε εμμέσως, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το όνομα που θα προστεθεί δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα συνέδριο υψηλού κύρους και οι κρίσιμες αποφάσεις συμπεριλαμβανομένου και του ονόματος, πρέπει να ανήκουν στο συνέδριο», σημείωσε ο κ. Δρίτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφορικά με το κείμενο απολογισμού της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει αναλάβει να συντάξει μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Αριστείδη Μπαλτά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «είναι η εντολή που πήραμε από τη Πολιτική Γραμματεία και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συντάξουμε ένα κείμενο που να θέτει σε μία κριτική αξιολόγηση και τα θετικά και τα αρνητικά, όχι μόνο της περιόδου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσων προηγήθηκαν από το ΄12 και μετά, θέλουμε να δούμε με λίγα λόγια τι πρέπει να κρατήσουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε από όλη αυτή την εμπειρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Ριζοσπαστική Αριστερά ήταν, είναι και θα είναι και δημοκρατική και ανανεωτική. Κανένας δεν τσακώνεται, τίθενται απόψεις», τόνισε.

Δρίτσας: Δεν αποτύχαμε στο μεταναστευτικό

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέτυχε σε αυτό το πεδίο. «Δεν θεωρούμε ότι αποτύχαμε στο μεταναστευτικό, είχαμε μία γραμμή νομιμότητας, αλληλεγγύης και διεθνώς αναγνωρισμένης αναβάθμισης του κύρους της Ελλάδας εκείνη την περίοδο σε σχέση με όλη τη συζήτηση που γινόταν σε όλη την Ευρώπη, που τότε ακόμα ήταν η Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων και όχι των κλειστών. Γιατί λοιπόν να αυτομαστιγωθούμε και να θεωρήσουμε ότι η πολιτική μας για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ήταν λάθος;»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση