Αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στην μεγάλη ζωοκλοπή που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2018 στη Μεσαρα οι τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται πως είναι οι δράστες.

Και οι τέσσερις, τρεις νεαροί κι ένας 52χρονος, οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή Ηρακλείου όπου απολογήθηκαν για όσα τους καταλογίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η σύλληψή τους έγινε μετά που τους… πρόδωσε το gps που φορούσε ένα κλεμμένο πρόβατο. Οι αρχές ακολούθησαν την διαδρομή του ζώου (22 χιλιόμετρα περίπου) και μετά έψαξαν μέσω δικτύου τηλεφωνίας τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο.

Έτσι, έφτασαν στα ίχνη των τεσσάρων ανδρών οι οποίοι επιμένουν στην αθώωσή τους λέγοντας πως ουδέποτε συμμετείχαν σε κάποια υπόθεση ζωοκλοπής.

Μετά την απολογία τους αφέθηκαν και οι τέσσερις ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση της ζωοκλοπής

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι τέσσερις άνδρες – ηλικίας από 20 έως 52 χρόνων – στις 28 Αυγούστου του 2018 κατηγορούνται ότι πήγαν στο ποιμνιοστάσιο ενός 34χρονου και του έκλεψαν 150 πρόβατα.

Μετά από αρκετούς μήνες ερευνών οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στους δήμους Γόρτυνας και Φαιστού τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Παράλληλα, η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη άλλων 4 ατόμων που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών πυροτεχνημάτων και  της Αστυνομικής Διάταξης σχετικά με τις ζωοκλοπές.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, κυνηγετικό όπλο, 5 μαχαίρια, 12 φυσίγγια, 5 κινητά τηλέφωνα και κροτίδα.

Επιπλέον σε βάρος των έξι από τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης σχετικά με τις ζωοκλοπές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση