Με… δριμύ ψύχος ξύπνησε σήμερα η Κρήτη καθώς το θερμόμετρο σε αρκετές ημιορεινές περιοχές έδειχνε 0 βαθμούς Κελσίου ενώ ακόμα και στο κέντρο του Ηρακλείου η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, από χθες έως και σήμερα το μεσημέρι κυριάρχησαν οι έντονες – κατά τόπους βροχοπτώσεις – ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρξε και χιονόπτωση.

Κλειστά σχολεία

Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης σε Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Παράλληλα, το 1ο δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου του δήμου Μινώα Πεδιάδος δεν λειτούργησε καθώς πάνω από τα μισά παιδιά ήταν άρρωστα.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στα ορεινά της Κρήτης η χιονόπτωση δημιούργησε προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων με τα μηχανήματα των δήμων να ήταν σε πλήρη ετοιμότητα.

Ευτυχώς, όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί ωστόσο στο Οροπέδιο Λασιθίου η κίνηση γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, το ευτύχημα ήταν πως παρά το χιόνι – 15 εκατοστά χιόνι είχαν τα Ανώγεια – σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη δεν προκλήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα με εγκλωβισμούς.

Σε ύφεση ο καιρός από το μεσημέρι

Αξίζει να σημειωθεί πως από το μεσημέρι και μετά ξεκίνησε η βελτίωση των καιρικών συνθηκών καθώς φαίνεται πως αποχωρεί το βόρειο ρεύμα και επανέρχεται το δυτικό.

Η βελτίωση, όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο γνωστός μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, θα ξεκινήσει από τα δυτικά και όσο περνάει η μέρα θα προχωρήσει και ανατολικότερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση