HomeΚΡΗΤΗΔιαχείριση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Διαχείριση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Παρουσίαση του πορίσματος για την αντιπυρική προστασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε χθες 6 Φεβρουαρίου παρουσίαση τεχνικού πορίσματος, από την ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε με απόφαση της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη, προκειμένου να γίνει έγκαιρα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εφαρμογή του σχεδίου αντιπυρικής προστασίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για τη νέα περίοδο λειτουργίας του τους επόμενους μήνες.

Με συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης και της Διεύθυνσης Δασών Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες και Δήμους, πόρισμα σχετικό με τις απαραίτητες ενέργειες, έργα και συνεργασίες που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του Εθνικού Δρυμού.

Από τον υπεύθυνο της Ομάδας Εργασίας Δασολόγο Ιωάννη Φωτάκη, έγινε αναλυτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και των προτάσεων – εναλλακτικών σεναρίων αντιμετώπισης προβλημάτων που υπάρχουν σε θέματα διοικητικής οργάνωσης, λειτουργίας συντονιστικών ομάδων και ομάδων πεδίου, υποδομών για αντιπυρικά δίκτυα, απαραίτητου εξοπλισμού μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, πρόσληψης εποχικού προσωπικού.
Το πόρισμα που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε εκτενώς από τους παρευρισκόμενους, αποτελεί επί της ουσίας ένα σύνολο ενεργειών, απαραίτητες για τη βέλτιστη προετοιμασία των υπηρεσιών που συνεργάζονται για τη διαχείριση και λειτουργία του Εθνικού Δρυμού, κατά τους μήνες που είναι επισκέψιμο το φαράγγι της Σαμαριάς.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κουρουπάκης Αναστάσιος, αρμόδιος για το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων Γεώργιος Ξανθουδάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καντάνου – Σελίνου Στυλιανός Καλογρίδης και ο Πρόεδρος της ΤΚ Αγίας Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων Ιωάννης Τζατζιμάκης.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων σχετικά με την κρισιμότητα και αναγκαιότητα υλοποίησης των προτάσεων του πορίσματος, τις οποίες προτάσεις συμφωνήθηκε στη συνέχεια η ομάδα εργασίας των αρμόδιων φορέων να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει με σκοπό τη σύνταξη πρωτοκόλλου αναγκαίων έργων, εργασιών, δράσεων και εξοπλισμού με κατάταξη προτεραιότητας.
Η συνάντηση συνεργασίας, καθώς και το παραγόμενο αποτέλεσμα της ομάδας εργασίας, επιβεβαιώνει με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο το ότι, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν επιτύχει να συνεργάζονται με απόλυτα συμπληρωματικό τρόπο, γεγονός που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ασφαλή λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση