HomeHL-SportsΔημήτρης Σωτηρίου: «Για πρώτη φορά χαίρομαι το ποδόσφαιρο»

Δημήτρης Σωτηρίου: «Για πρώτη φορά χαίρομαι το ποδόσφαιρο»

Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ τόνισε πως το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, αντικατοπτρίζεται και με την εικόνα της μέσα στο γήπεδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Για την πορεία του ΟΦΗ, τον στόχο των πλέι οφ, αλλά και τον ίδιο, μίλησε ο Δημήτρης Σωτηρίου στο Athletic Radio.
Για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος: “Στόχος μας και αυτό που λέγαμε μεταξύ μας από την αρχή της προετοιμασίας ήταν να προσπαθήσουμε να είμαστε η έκπληξη του πρωταθλήματος και όταν χρησιμοποιώ αυτήν την λέξη εννοώ αγωνιστικά και βαθμολογικά.
Πιστεύω ότι το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν σταματάμε εδώ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε σε κανένα παιχνίδι μέχρι το τέλος της χρονιάς, έχουμε αυτοπεποίθηση και αυτή προκύπτει επειδή παίζουμε κυριαρχικό ποδόσφαιρο”.
Για την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο ΟΦΗ σε όλη την χρονιά: “Η ομάδα από πέρυσι έχει κάνει τεράστια βήματα, αν θυμάστε πως σωθήκαμε στο παρά ένα και σώσαμε την χρονιά, τα βήματα είναι οφθαλμοφανέστατα. Η ομάδα δουλεύει με ηρεμία, έχει ανθρώπους που δουλεύουν με ηρεμία, εγώ δεν συμμερίζομαι την λέξη άγχος και η είσοδος στα πλέι – οφ είναι μια πρόκληση για εμάς.
Ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε, είμαστε ένα γκρουπ παικτών που προσπαθήσαμε να είμαστε μια έκπληξη και το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό, οπότε δεν θα έλεγα ότι υπάρχει άγχος. Είμαστε έκτοι θέλουμε μα παραμείνουμε εκεί, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και θα παραμείνουμε εκεί. Δεν υπάρχει άγχος μέσα στην ομάδα είναι πολύ ήρεμα τα πράγματα δουλεύουμε σε υγιές περιβάλλον και μοναδικός μας στόχος είναι η βελτίωση”.
Για το αν επέστρεψε στον ΟΦΗ η κανονικότητα έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου: “Συμφωνώ ότι είναι αυτή η κανονικότητα του, ο ΟΦΗ είναι ένα τεράστιο μέγεθος και στόχος είναι να κοιτάζει πάντα ψηλά. Η ομάδα έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα μπροστά”.
Για το αν σκέφτονται στον ΟΦΗ τα πλέι – οφ: “Όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα θέλουμε την εξάδα γιατί είναι 10 ματς γιορτή, 10 ματς χωρίς άγχος όποτε θα το χαρούμε εμείς και ο κόσμος. Ο στόχος είναι εφικτός όμως πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο και αν το κάνουμε θα τον πετύχουμε”.
Για το περιβάλλον του ΟΦΗ: “Οι άνθρωπος της ομάδας δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, έχουν τον τρόπο τους να μας μιλούν ακόμα και μετά από ήττες. Παίζουμε διαφορετικά όπως και εγώ που συμμετέχω στην δημιουργία του παιχνιδιού, όταν αυτό προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε τότε είναι δύσκολο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικά διάστημα να παράγεις τόσες φάσεις.
Το δύσκολο είναι να φτάσεις στην αντίπαλη περιοχή, το αν θα μπει μέσα η μπάλα αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους είναι να βελτιώνεσαι. Είναι και πολλά παιχνίδια όμως το δύσκολο εινα να παρουσιάζεις σημάδια βελτίωσης. Εμείς βελτιωνόμαστε συνέχεια”.
Για το dna του ΟΦΗ: “Στο dna του ΟΦΗ δεν είναι να “κλέβεις” τα ματς παίζοντας αντιποδόσφαιρο. Ότι παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδευμένης δουλειάς. Είναι δύσκολο να παρουσιάζεις αυτό το πρόσωπο που να αντιπροσωπεύει το DNA του ΟΦΗ”.
Για το αν είναι καινούργιο για τον ίδιο προσωπικά μέσω της θέσης του: “Στις προηγούμενες ομάδες καμία δεν είχε αυτό το στυλ παιχνιδιού γιατί δεν είχε την σωστή ποδοσφαιρική νοοτροπία. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, η ομάδα προσπαθεί να είναι ίδια και διαφορετική σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και στόχος είναι να βελτιωνόμαστε όλοι μας”.
Για το πως ζει την θητεία του στον ΟΦΗ: “Από 16 χρόνων που ξεκίνησα επαγγελματικά έχω το ίδιο μοτίβο. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, να κοιτάζεις να βελτιώνεσαι μέσα από την σκληρή δουλειά. Φέτος είναι η πρώτη χρόνια στην καριέρα μου που χαίρομαι το ποδόσφαιρο και αυτό πηγάζει από όλους όσους είναι στον ΟΦΗ. Αυτό που κάνουμε το χαιρόμαστε γιατί αυτό το πηγάζει μέσα από όλους μέσα στην ομάδα”.
Για την πίστη που υπάρχει μέσα στον ΟΦΗ για τα τελευταία παιχνίδια: “Δεν είναι θέμα πίστης, φυσικά το πιστεύουμε. Δεν είναι θέμα πίστης και άγχους, θέλουμε να έχουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης και δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Όταν χαίρεσαι πραγματικά αυτό που κάνεις τότε αυτό έρχεται από μόνο του”.
Διαφήμιση
Διαφήμιση