HomePost ItΟ Σωκράτης Βαρδάκης για τη ρύθμιση δανείων μέσω τ. ΟΕΚ

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για τη ρύθμιση δανείων μέσω τ. ΟΕΚ

«Με την αδιαφορία και απραξία σας, όχι μόνο επικροτείτε, αλλά ενισχύετε την άποψη Γεωργιάδη, ότι η στήριξη της πρώτης κατοικίας είναι επιζήμια για την οικονομία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την ασαφή απάντηση του Υπουργού Εργασίας στην υπ.αριθμ.πρωτ. 1361/18.10.19 ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, για τη ρύθμιση δανείων μέσω τ. ΟΕΚ με επιδοτούμενο επιτόκιο, στην οποία ο κ. Βρούτσης, αρκέστηκε να περιγράψει τη σειρά ενεργειών και νομοθετημάτων υπέρ των δανειοληπτών, στα οποία προέβη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρδάκης επαναφέρει το θέμα, με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να συζητηθεί την Ολομέλεια της Βουλής.

Η έκδοση της απαιτούμενης Κ.Υ.Α. θα λύσει το πρόβλημα που αγγίζει πολλές οικογένειες, οι οποίες εξακολουθούν να οφείλουν και μάλιστα σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους προς τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρίες, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση, που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του εικοστού πέμπτου άρθρου του Νόμου 4618/2019, που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ελάφρυνση των δανειοληπτών που έλαβαν δάνεια μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο καθώς και να δώσει αυτή τη φορά σαφές στίγμα και ακριβές χρονοδιάγραμμα επίλυσης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, τη στιγμή μάλιστα που κινδυνεύουν αρκετοί δανειολήπτες να χάσουν τα σπίτια τους.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 28 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση