HomeΚΡΗΤΗΚοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Αλιφιεράκης: "Μια σαφώς καλύτερη χρονιά για την οικονομία, αλλά και την αγορά, μετά από μια δύσκολη δεκαετία"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε χθες βράδυ η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η εκδήλωση έγινε στην έδρα των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στη Νέα Αλικαρνασσό με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την αδιάληπτη λειτουργία τους και την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

2

ste_0008

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το 2019 ήταν μια σαφώς καλύτερη χρονιά για την οικονομία, αλλά και την αγορά, μετά από μια δύσκολη δεκαετία και τόνισε ότι η χώρα μας έχει αρχίσει να κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την αποκατάσταση ομαλών συνθηκών χρηματοδότησης, τόσο της χώρας όσο και των επιχειρήσεων.

ste_9882

Αναφερόμενος στο ρόλο του Επιμελητηρίου ο κ. Αλιφιεράκης υπογράμμισε: «Τη νέα χρονιά ολοκληρώνουμε το στρατηγικό σχεδιασμό του φορέα μας με τη συμμετοχή όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου και της υπηρεσίας. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου έχει αναλάβει ενεργό ρόλο για την ευρύτερη συνεργασία με τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα με στόχο την σύζευξη της επιχειρηματικής και ερευνητικής κοινότητας.

Στη νέα χρονιά ολοκληρώνουμε την υλοποίηση της δικτυακής πλατφόρμας προβολής των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, την CRETACOM, αλλά και τη δημιουργία μιας ανοιχτής υποδομής που θα προάγει την κρητική διατροφή και την κρητική λαϊκή τέχνη σε ακίνητο στην οδό 1866, ιδιοκτησίας τους φορέα μας. Μέσα στη χρονιά επίσης εκτιμούμε ότι θα δημιουργηθούν και τα δυο καταδυτικά πάρκα, ενώ έχουμε ήδη δρομολογήσει συνεργασίες για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων.»

ste_0360

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο και Προεδρεύοντα των Τεχνικών Σχολών κ. Γρηγόρη Αβραάμ, ο οποίος έκανε σύντομη αναδρομή στην ιστορία των Τεχνικών Σχολών, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων πολύτιμης προσφοράς στην τοπική κοινωνία, ενώ συγκινητική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση παλαιών καθηγητών και μαθητών των Σχολών που επισκέφθηκαν τις ανακαινισμένες και σύγχρονες αίθουσες χρόνια μετά την αποφοίτησή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση