HomeHL-WorldΚορωνοϊός: Αμόκ στο Χονγκ Κονγκ για το χαρτί υγείας

Κορωνοϊός: Αμόκ στο Χονγκ Κονγκ για το χαρτί υγείας

Ουρές στα σούπερ μάρκετ- Aδειάζουν τα ράφια σε 30 λεπτά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ προειδοποιεί ότι οι φήμες που κυκλοφορούν για ελλείψεις στην πόλη πλήττουν την μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, οι πανικόβλητοι πολίτες της χώρας τρέχουν και αγοράζουν μαζικά χαρτί υγείας.

Τα πλάνα και οι φωτογραφίες από τα ράφια που άδειασαν από χαρτί υγείας προκάλεσαν την έκκληση της κυβέρνησης να σταματήσουν οι πολίτες να αγοράζουν πανικόβλητοι μαζικά προϊόντα.

Βίντεο που περιήλθαν στην κατοχή του AFP δείχνουν πελάτες με καροτσάκια γεμάτα από χαρτιά υγείας να σχηματίζουν τεράστιες ουρές στα ταμεία και κάποιους μάλιστα, να διαπληκτίζονται. Άλλα προϊόντα που αγοράζουν μαζικά είναι το ρύζι και τα ζυμαρικά.

Η κυβέρνηση εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Ως απάντηση στις διάφορες φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ότι υπάρχουν ελλείψεις αγαθών όπως ρύζι και χαρτί υγείας και που προκάλεσαν πανικό στους καταναλωτές που έσπευσαν να αγοράσουν, ακόμη και χάος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης σήμερα εξέφρασε την λύπη του για την κακόβουλη ενέργεια της διασποράς φημών όταν η πόλη δίνει μάχη κατά της νόσου και καταδίκασε αυτούς που διασπείρουν κακοπροαίρετα αυτές τις φήμες».

Εξαφανίζονται από τα ράφια σε 30 λεπτά

Το δίκτυο RTHK μετέδωσε ότι το χαρτί υγείας και το ρύζι σε ένα σούπερ μάρκετ της συνοικίας Γουαντσάι, το οποίο ανεφοδιάστηκε πλήρως στη διάρκεια της νύχτας, εξαφανίστηκαν από τα ράφια μέσα σε μόλις 30 λεπτά από τη στιγμή που άνοιξε το κατάστημα σήμερα το πρωί.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Wellcome» ανακοίνωσε ότι οι φήμες για ελλείψεις είναι ανυπόστατες.

Πιέσεις για να κλείσουν τα σύνορα με την Κίνα
Το Χονγκ Κονγκ έχει κλείσει τα περισσότερα από τα χερσαία σύνορά του με την ηπειρωτική Κίνα, απ΄όπου ξεκίνησε το ξέσπασμα του κορωνοϊού, αλλά η μεταφορά φορτίων δεν έχει επηρεαστεί.

Η προσκείμενη στο Πεκίνο επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, η Κάρι Λαμ, δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να κλείσει το σύνορο με την Κίνα, κάτι το οποίο εκείνη διστάζει να κάνει με το αιτιολογικό ότι θα είναι οικονομικά καταστροφικό και μεροληπτικό.

Χθες ωστόσο ανακοίνωσε ότι όποιος εισέρχεται από την κινεζική ενδοχώρα από το Σάββατο θα τίθεται υποχρεωτικά σε δύο εβδομάδες καραντίνα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση