HomeHL-9Αποκαλύψεις Μανώλη Φραγκάκη για το νέο αεροδρόμιο

Αποκαλύψεις Μανώλη Φραγκάκη για το νέο αεροδρόμιο

Ποια τα "ακανθώδη" ζητήματα λίγες ώρες πριν την κάθοδο του Πρωθυπουργού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ώρες πριν την κάθοδο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Καστέλλι, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ήταν άκρως…αποκαλυπτικός σε σχέση με πολλά ζητήματα που άπτονται της κατασκευής του νέου αεροδρομίου.

Ο κ. Φραγκάκης αρχικά, προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψη, αναφέροντας ουσιαστικά ότι ο Δήμος δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ του νέου διεθνούς αεροδρομίου!

Όπως είπε ζητούμενο είναι η συμμετοχή του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή το ΔΣ έχει έντεκα άτομα – πέντε από την ΤΕΡΝΑ κι άλλα πέντε από το Υπουργείο.

«Πρέπει να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για την 11η θέση – ακούγεται ότι θα είναι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.  Ο δήμος μας διεκδικεί μια θέση από τις πέντε του Υπουργείου για να υπάρχει εκπρόσωπος του Δήμου. Είναι κάτι που είχε δεσμευτεί ο τότε Υπουργός κ. Σπίρτζης κατά τη σύμβαση παραχώρησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με φόντο το πρόσφατο έγγραφο της ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η άμεση μετατόπιση κεντρικού αγωγού από τον οποίο υδροδοτούνται 20 οικισμοί, μεταξύ των οποίων και το Αρκαλοχώρι, δήλωσε πως τα όποια ζητήματα προκύψουν θα διευθετηθούν, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει, για μία ακόμα αφορά, ότι δε θα υπάρξει πολίτης χωρίς νερό.

Την ίδια στιγμή δήλωσε πως μέσα στις προθέσεις του είναι η σύσταση μιας ακόμη Επιτροπής, με στόχο την επίβλεψη για την τήρηση των όρων της σύμβασης. Όπως είπε ωστόσο, για την σύσταση και τη λειτουργία της όμως θα πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση από την Πολιτεία.

Σχετικά με το ποσοστό επί των κερδών, που αναμένεται να λαμβάνει ο Δήμος από την κατασκευή του αεροδρομίου, ο κ. Φραγκάκης, είπε ότι, το 1% επί των κερδών, δεν πρόκειται να αλλάξει με την προσπάθεια διεκδίκησης του 1,5%, με μικρές πιθανότητες όμως, όπως σημείωσε, να συνεχίζεται.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα των 1000 περίπου κληρονόμων που αυτή τη στιγμή είναι στον «αέρα» καθώς τόσο το θέμα της αποζημίωσης όσο και της απαλλοτρίωσης των κληροτεμαχίων τους, δεν έχει διευθετηθεί.

Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως ο περιμετρικός δρόμος, που σύμφωνα με το ν ίδιο πρέπει να γίνει γύρω από το αεροδρόμιο για να συνδέονται με τον ίδιο τρόπο, όλοι οι οικισμοί ενώ είπε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει σύνδεση όλων των οικισμών – και του Καστελίου – με το Βιολογικό του νέου αεροδρομίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση