HomePost ItΣε πολύ θετικό δρόμο η αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά

Σε πολύ θετικό δρόμο η αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά

Επίσκεψη του Νίκου Ηγουμενίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά μετέβη σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με αφορμή όλες τις  εργασίες που πραγματοποιούνται και έχουν ήδη δρομολογηθεί για την αποκατάσταση του Ναού.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο ναό, ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία αποκατάστασης από τον προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Σταυρουλάκη.

e4635a91-5cdf-4170-8de0-4681cb2441c4

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε και με την σημερινή παρουσία του βουλευτή ότι η μελέτη που αρχικά δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει τον χαρακτήρα επιστημονικών ερευνών για να αντιμετωπιστεί συνολικά ο ναός, θωρακίζοντας τον από τυχόν σεισμούς. Επιπλέον, ότι ήδη είναι έτοιμες συνολικά οι 10 υπομελέτες που αγγίζουν όλα τα σημεία προστασίας του ναού (πχ. καμπαναριό, τρούλο), ενώ επιβεβαιώθηκε και ο συντονισμός με το ΚΑΣ και την Περιφέρεια της Κρήτης για την επιτάχυνση των εργασιών, καθώς και εργασίες που ήδη τρέχουν στο καμπαναριό υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού.

32a1b3bc-fe62-4ab3-83fa-e4758247ca68

Ο βουλευτής τόνισε τη σημασία της αποκατάστασης του ναού τόσο για τους πιστούς όσο και για την δημόσια ασφάλεια, ενώ συζήτησε πλευρές της πορείας και της ολοκλήρωσης των μελετών που έχουν εγκριθεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση για την προστασία του ιστορικού ναού.

33b47a6a-da6b-4603-a0ac-50dbfcbbd85d

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επανειλημμένως παρέμβει στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Υπουργείο Υποδομών για το ίδιο θέμα και για την εφαρμογή ενός οργανωμένου σχεδίου αποκατάστασης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ναός.

81ee9c60-d6dd-40a9-b88c-b6768dae78d2

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά για όλες τις ενέργειές του μέχρι σήμερα, τονίζοντας πως είναι στη διάθεση της εκκλησίας και των ανθρώπων της αν τυχόν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση