HomeHL-9Το χιόνι έκλεισε δρόμους και σχολεία, η θερμοκρασία έπεσε ως 18 βαθμούς

Το χιόνι έκλεισε δρόμους και σχολεία, η θερμοκρασία έπεσε ως 18 βαθμούς

Ολα τα προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία χτύπησε για τα καλά την χώρα, καθώς από το βράδυ η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά σε σχέση με χθες.

Στα βόρεια της χώρας και κυρίως στην Δυτική Μακεδονία, το χιόνι δεν έχει σταματήσει να πέφτει, ενώ χιόνισε και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου στον Χορτιάτη το έστρωσε. Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει πιο έντονα μεγάλο μέρος της χώρας σήμερα, όπως και την Αττική.

Κακοκαιρία: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κλειστά σχολεία

Το ισχυρότερο κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει σήμερα σχεδόν όλη τη χώρα. Στην βόρεια Ελλάδα τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι αρκετά από το βράδυ, καθώς σε πολλούς δρόμους η τροχαία έχει απαγορεύσει την πρόσβαση είτε λόγω συσσώρευσης υδάτων, είτε λόγω παγετού και ισχυρής χιονόπτωσης. Σε άλλους οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες. Τα περισσότερα προβλήματα είναι στην Φλώρινα, όπου ακόμη και μέσα στην πόλη, δεν μπορούν να κινηθούν οι οδηγοί χωρίς αλυσίδες, καθώς τα πάντα έχουν σκεπαστεί από το χιόνι που πέφτει για περισσότερο από 24 ώρες.

Κατάλευκο είναι το τοπίο στην πόλη της Φλώρινας / Φωτογραφία: neaflorina

Προβλήματα υπάρχουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Χθες δεν έγιναν δρομολόγια από τον Πειραιά για νησιά των Κυκλάδων, ενώ κλειστές ήταν οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα, Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Παράλληλα, αρκετά σχολεία στην βόρεια Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιά. Οι ορεινές περιοχές του δήμου Σουφλίου στον Εβρο αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία τους. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στους οικισμούς Ρούσσα, Γονικό, Μεγάλο Δέρειο, Πετρόλοφο, Σιδηροχώρι, Σιδηρώ, Αγριάνη και το γυμνάσιο Λαβάρων.

Ομοίως και τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, ενώ και στην Κοζάνη θα παραμείνουν κλειστά στον δήμο Εορδαίας. Αντίθετα, πιο αργά, στις 9:15, θα αρχίσουν τα σχολεία Δήμο Βοΐου, το Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών.

Κακοκαιρία: Πτώση ρεκόρ στις θερμοκρασίες

Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή είναι η πτώση που σημείωσε η θερμοκρασία μέσα σε λίγες ώρες, από το ψυχρό κύμα που ήρθε από τα βόρεια. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Φλώρινα η θερμοκρασία έπεσε μέσα σε μία ημέρα 18 βαθμούς, ενώ σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα έπεσε 16 κάτω σε σχέση με την προχθεσινή ημέρα. Σύμφωνα με το meteo.gr, στα βόρεια της χώρας, η θερμοκρασία έπεσε σε μέσο όρο 10 βαθμούς κάτω από τον προχθεσινό μ.ο.!

Κακοκαιρία: Μισό μέτρο χιόνι στον Εβρο

Και στον Εβρο το σκηνικό είναι άκρως χειμωνιάτικο, κυρίως στα βόρεια και ορεινά του νομού. Από το μεσημέρι είχε αρχίσει να χιονίζει, κυρίως στο κεντρικό και βόρειο μέρος του Εβρου. Μάλιστα, νιφάδες έπεσαν και στα πεδινά, με το χιόνι στο Σουφλί να φτάνει το μισό μέτρο.

Αρκετό ήταν το χιόνι και στους δήμους Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και των δήμων να βρίσκονται σε ετοιμότητα και σήμερα.

Βροχή και χαλάζι στην Αθήνα, χιόνι στην Πάρνηθα

Και η Αθήνα δεν γλίτωσε από την κακοκαιρία. Από νωρίς άρχισε να βρέχει, με την βροχόπτωση να είναι έντονη κατά διαστήματα. Μάλιστα έριξε και χαλάζι στην περιοχή του Ζωγράφου, με τον καιρό να αλλάζει πρόσκαιρα πρόσωπο. Την νύχτα άρχισαν και πάλι οι βροχές, ενώ το κρύο ήταν έντονο, καθώς έπεσε απότομα η θερμοκρασία. Στην Πάρνηθα μάλιστα χιόνισε, ενώ και σήμερα αναμένεται να υπάρχουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα βόρεια προάστια, ενώ δεν αποκλείεται τη νύχτα να χιονίσει και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου στην Αττική.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση