HomeHL-9Σπίτι από την αρχή για δύο αδέλφια από το Ηράκλειο

Σπίτι από την αρχή για δύο αδέλφια από το Ηράκλειο

Τέλος στο καθημερινό τους μαρτύριο -Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σπίτι από την αρχή για δύο αδέλφια από το Ηράκλειο που διαβιούσαν κάτω από  απάνθρωπες και επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες.

Το θέμα αυτό είχε γίνει γνωστό πριν από αρκετές ημέρες, με την Κίτρινη Αποστολή ,να απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορούσε και ήθελε, να βοηθήσει τα δύο αδέλφια, τα οποία ζουν κάτω από πραγματικά άθλιες συνθήκες στο Ηράκλειο.

kit

Ο κόσμος κινητοποιήθηκε δείχνοντας για μια ακόμη φορά γρήγορα αντανακλαστικά και έτσι, μέσα σε λίγες ημέρες, πιθανόν τη Δευτέρα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαμόρφωσης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους ενοίκους του βάζοντας τέλος στο καθημερινό μαρτύριο των δύο αυτών ανθρώπων.

kit

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Κίτρινης Αποστολής:

«Πριν αρκετές μέρες είχαμε κάνει ανάρτηση για την κατάσταση που ζουν τα δυο αδέλφια..Μέχρι τώρα περιμέναμε την αρμοδία υπηρεσία να μας βοηθήσει με ειδικά μηχανήματα ώστε γίνει πλήρη καθαρισμός του σπιτιού για να μπουν μέσα οι εθελοντές να αρχίσουν να φτιάχνουν το σπίτι…
Όλα πήραν τον δρόμο τους και από Δευτέρα ξεκινάμε..
Όποιος θέλει να βοηθήσει και να μας στηρίξει παρακαλούμε να στείλει προσωπικό μήνυμα ..
Με εκτίμηση
Κίτρινη Αποστολή»

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα μέλη της Κίτρινης Αποστολής άδειασαν όλο το σπίτι που μέσα είχε πολλά πράγματα. Μέσα έμειναν μόνο τα κρεβάτια. Τα συνεργεία ωστόσο δεν μπορούσαν να μπουν μέσα λόγω της έντονης μυρωδιάς του σπιτιού. Σύμφωνα με την απολυμαντική, μέσα πρέπει να μπει ειδικό μηχάνημα της Περιφέρειας, ώστε να απολυμανθεί σωστά ο χώρος με ποτάσα και καυτό νερό!

kitr

«Αυτούς περιμέναμε για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Μας είπαν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν τακτοποιήσει το θέμα», ανέφερε στο cretapost μέλος της Κίτρινης Αποστολής.

Μετά την απολύμανση, το σπίτι θα βαφτεί, θα μπουν νέα έπιπλα ενώ θα φτιαχτεί κουζίνα και μπάνιο που τώρα να σημειωθεί, δεν υπάρχουν στο σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπιπλα, ρούχα, ηλεκτρικά έχουν ήδη βρεθεί.

Οι εικόνες που είχαν δημοσιευθεί ήταν πραγματικά αποκαλυπτικές για το  σπίτι αυτό στο Ηράκλειο, που πρόκειται να φτιαχτεί από την αρχή χάρη στην άμεση επέμβαση της Κίτρινης Αποστολής και των απλών ανθρώπων- εθελοντών που πρόσφεραν και προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους.

ki

Διαφήμιση
Διαφήμιση