HomeHL-9Mε επιτυχία η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού CMT 2020 της Στουτγκάρδης

Mε επιτυχία η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού CMT 2020 της Στουτγκάρδης

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η CMT της Στουτγκάρδης που διήρκεσε από τις 11 έως τις 19 Ιανουαρίου 2020. είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη με τη φετινή διοργάνωση να πετυχαίνει αριθμούς ρεκόρ συμμετοχής με 300.000 επισκέπτες και 2.161 εκθέτες, έναντι 265.000 και 2.100 αντίστοιχα της προηγούμενης χρονιάς.

Χαρακτηριστικό επίσης της δυναμικής της είναι το γεγονός ότι από σύνολο των επισκεπτών της:

– το 9% έρχονται από το γειτονικό Ομόσπονδο Κρατίδιο της Βαυαρίας

– το 25 % έρχονται από περιοχές απόστασης άνω των 100 χιλιομέτρων

Η Έκθεση καλύπτει διάφορες θεματικές περιοχές όπως ταξίδια αναψυχής, τροχόσπιτα, camping, κρουαζιέρες, θαλάσσια sports, golf, ποδήλατα, περιηγήσεις στην φύση, υγεία – ευεξία κλπ.

20200118_115347

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκε αρκετά μεγάλος αριθμός επισκεπτών ζητώντας πληροφορίες για όλο το φάσμα των τουριστικών προϊόντων που μπορεί να προσφέρει το νησί μας. Οι επισκέπτες της Έκθεσης αυτής, η οποία σημειωτέον διεξάγεται αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν άποψη για τις προσεχείς διακοπές τους, για τις οποίες συγκεντρώνουν αρκετές πληροφορίες, ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι ήταν «επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες».

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης απέσπασε θετικά σχόλια από τους άλλους Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η παρουσία ενός κρατικού φορέα ενισχύει την αποτελεσματικότητα της δική τους συμμετοχής.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, αναφερόμενος στην Έκθεση δήλωσε τα εξής: «Η CMT απέδειξε, για μια ακόμα φορά, πόσο σημαντική είναι η Γερμανική Αγορά για τον Τουρισμό της Κρήτης και, κατ’ επέκταση, της Ελλάδας. Με επισκέπτες που ξεπέρασαν τις 300.000, η δυναμική της ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Βασικά στοιχεία της παρουσίας μας, το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το Περίπτερο της Κρήτης, το Brand Name «Κρήτη» και η διάχυσή του, η αγάπη των ανθρώπων η οποία μας δίνει αισιοδοξία για άνοδο, μια ακόμα χρονιά».

20200113_173728

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στην Έκθεση αυτή με δικό της περίπτερο. Την ομάδα εκπροσώπησης αποτέλεσαν ο κ. Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο κ. Νίκος Ραπτάκης, Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, ένας υπάλληλος της Π.Ε. Χανίων, δύο Διπλωματούχους Ξεναγούς και ένας Οδηγός Περιβαλλοντικού & Περιηγητικού Τουρισμού ως εκπρόσωπο του Δήμου Πλατανιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση