HomePost ItΒαρδάκης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τις ίδιες πολιτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα»

Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τις ίδιες πολιτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα»

Εκδήλωση στη Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Χερσονήσου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επισκοπής, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, φίλων κα μελών του κόμματος, με ομιλητές τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού, Σωκράτη Βαρδάκη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βασίλη Σμπώκο. Στην συζήτηση επίσης συμμετείχαν ο Ζαχαρίας Μιχελάκης ως μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Κώστας Ασλάνης ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ο Νίκος Δρακάκης ως αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου και ο Αντώνης Μπιτζαράκης ως συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Χερσονήσου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, το επικείμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, την παιδεία, το μεταναστευτικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την κατάσταση που διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες στο χώρο του αθλητισμού, εργασιακά θέματα και ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Βαρδάκης αρχικά τοποθετήθηκε επί των ασφαλιστικών θεμάτων, τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις που έχουν θιγεί από τους μέχρι τώρα νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης, «ο μειωμένος προϋπολογισμός που κατατέθηκε για τη συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, οι πολύ-αναμενόμενες αυξήσεις από τη μείωση φόρων στις συντάξεις που κυμαίνονται από 0.5 έως 9 ευρώ, η κατάργηση της 13ης σύνταξης, και η εξαφάνιση σχεδόν του κοινωνικού μερίσματος, φανερώνουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Κυβέρνησης και εξανεμίζουν τις ελπίδες των συνταξιούχων για πιθανές αυξήσεις.»

«Σχετικά με τα εργασιακά», όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης «οι ψηφισμένοι νόμοι μέχρι σήμερα, από την Κυβέρνηση, αντικατοπτρίζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, καθώς η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, η μη επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και η κατάργηση της προσφυγής των εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, φανερώνουν την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων που επιδιώκει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σχετικά με την παιδεία ο κ. Βαρδάκης επικεντρώθηκε στην αναστολή λειτουργίας τριάντα επτά (37) νέων τμημάτων, μεταξύ των οποίων τα 6 τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) στην Κρήτη και στην εξομοίωση των πτυχίων των πανεπιστημίων με αυτά των κολλεγίων, κάτι το οποίο δείχνει την πρόθεση της Κυβέρνησης για εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Βαρδάκης ανέφερε ότι «είμαστε όλοι δίπλα στην Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών εθνικών θεμάτων. Δυστυχώς όμως οι παλινωδίες και η ατολμία του κ. Μητσοτάκη να δώσει ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν, ότι πρέπει να μάθει να κινείται βάσει των διεθνών συνθηκών και των κανόνων διεθνούς δικαίου, δημιουργεί και άλλα προβλήματα», ενώ για το μεταναστευτικό σχολίασε ότι «Η ΝΔ θερίζει αυτά που έσπειρε. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αυτή τη στιγμή η διαχείριση από την κυβέρνηση είναι απογοητευτική. Με την επανίδρυση του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναγνωρίζεται τόσο η αρχική υποβάθμιση του προβλήματος, αλλά και η λάθος διαχείριση. Η Κυβέρνηση χάνοντας πολύτιμο χρόνο και σε πανικό, επέλεξε και συνεχίζει να εμμένει σε λύσεις που αντίκειται στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των παιδιών».

Σχετικά με την διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι έχει ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με την κοινωνία.

«Όλοι μαζί μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε την μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική παράταξη της χώρας με όλους αυτούς που συμμερίζονται τον ίδιο στόχο για μια καλύτερη Ελλάδα, την Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Μόνο αν ξεφύγουμε από αγκυλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αληθινό προοδευτικό αριστερό μέτωπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση