HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Συνελήφθη 36χρονη στην Κίνα – Απέκρυψε «εσκεμμένα» ότι είχε έρθει σε επαφή με ασθενή

Κορωνοϊός: Συνελήφθη 36χρονη στην Κίνα – Απέκρυψε «εσκεμμένα» ότι είχε έρθει σε επαφή με ασθενή

Οι κινεζικές αρχές έχουν επιβάλλει σαρωτικά μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αστυνομία της Κίνας συνέλαβε μια γυναίκα διότι «απέκρυψε εσκεμμένα» ότι είχε έλθει σε επαφή με κάποιον από περιοχή που πλήττεται από τον νέο κορωνοϊό και την κατηγορεί πως έθεσε σε κίνδυνο τις προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας, μετέδωσε το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι κινεζικές αρχές έχουν επιβάλλει σαρωτικά μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του ιού. Έχουν πρακτικά θέσει σε καραντίνα ολόκληρη την επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV τον Δεκέμβριο, και απαιτούν όποιος την επισκέφθηκε να τίθεται σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Ο αριθμός των νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα έχει αυξηθεί σε 425 νεκρούς και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 20.000, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Η γυναίκα που τέθηκε υπό κράτηση, 36 ετών — οι αρχές δημοσιοποίησαν μόνο το επώνυμό της, Λιου — έβλαψε τις προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου με τον τρόπο που ενήργησε και οι αρχές του δήμου της Τιαντζίν την έθεσαν υπό «διοικητική κράτηση».

Το Νέα Κίνα δεν διευκρίνισε ως πότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Οι αρχές έχουν απειλήσει ότι θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε οποιονδήποτε παραβιάζει τον νόμο και προσκόπτει τις προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας. Δικαστήριο στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ έχει διαμηνύσει πως όποιος μεταδίδει εσκεμμένα τον κοροναϊό θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου.

Εξάλλου η αστυνομία στην επαρχία Τσινγκάι διενεργεί έρευνα σε βάρος ενός άνδρα που είναι φορέας του ιού και κατηγορείται πως προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της επιδημίας και έβλαψε «τη δημόσια υγεία», μετέδωσε το Νέα Κίνα, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση