HomePost ItΝίκος Ηγουμενίδης: Να μη μείνει ούτε στιγμή χωρίς νερό ο Δήμος Μινώα-Πεδιάδος

Νίκος Ηγουμενίδης: Να μη μείνει ούτε στιγμή χωρίς νερό ο Δήμος Μινώα-Πεδιάδος

Επικοινωνία του βουλευτή με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος και με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρουσσοχωρίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Μανώλη Φραγκάκη σχετικά με το ζήτημα του αγωγού ύδρευσης και άρδευσης του Δήμου.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο σχετικά με το έγγραφο της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροδρομίου στο Καστέλι σύμφωνα με το οποίο ζητείται η μετατόπιση αγωγού των υδρευτικών και αρδευτικών δικτύων του Δήμου. Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου κ. Ηρακλή Κριθινάκη, ο οποίος εξήγησε λεπτομέρειες των αγωγών και των τυχόν ζητημάτων που μπορεί να ανακύψουν.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής ζήτησε μόλις ετοιμαστεί το σχετικό έγγραφο του Δήμου προς τα Υπουργεία να έχει άμεση ενημέρωση και ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι «θα πρέπει να δράσουν εφόσον χρειαστεί άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία και να θεραπεύσουν το πρόβλημα, εφόσον ο Δήμος δεν πρέπει να τεθεί θέμα σε καμία περίπτωση ούτε στιγμή χωρίς νερό». Επιπλέον, τονίστηκε η σημασία αυτού του αγωγού, αφού τροφοδοτεί εκτός από το Αρκαλοχώρι και άλλους οικισμούς του Δήμου.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και όλες οι αναγκαίες ενέργειες σχετικά με το ζήτημα της αποζημίωσης για όλες τις εκτάσεις στο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είχαν παραχωρηθεί στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά το 1922. Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρουσσοχωρίων Δήμου Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρία Σεκερτζή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση