HomeUncategorizedΟ κοροναϊός ανατρέπει το τουριστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης

Ο κοροναϊός ανατρέπει το τουριστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης

Σε τι βαθμό θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον ελληνικό τουρισμό θα επηρεάσει σε κάποιο βαθμό η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός στην Κίνα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο τέλος του προηγούμενου χρόνου είχε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να αυξήσει τις αφίξεις Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι με το νέο ιό οι μετακινήσεις εκτός Κίνας περιορίζονται συνεπάγεται πως οι σχεδιασμοί που είχε κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τις μεσοπρόθεσμες αφίξεις επισκεπτών από την Κίνα θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Από τα 140 εκατομμύρια και πλέον Κινέζων τουριστών που το 2018 ταξίδεψαν στο εξωτερικό, μόλις οι 125.000 επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να τετραπλασιάσει αυτόν τον αριθμό άμεσα, δηλαδή 500.000 Κινέζοι τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα το 2020-2021 και σε δεύτερο χρόνο η χώρα μας να προσελκύει τουλάχιστον το 1% των Κινέζων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα υποδέχεται ετησίως πάνω από 32 εκατομμύρια τουρίστες μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως τα μεγέθη που αντιστοιχούν στους Κινέζους τουρίστες είναι πολύ μικρά.

Πάντως ο αριθμός των τουριστών που έρχονται από την Κίνα δεν είναι η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να επισκέπτονται την Ελλάδα και πιο εύποροι Κινέζοι εν συγκρίσει με αυτούς που την επισκέπτονται σήμερα.

Σήμερα οι Κινέζοι τουρίστες φαίνεται να προτιμούν τουριστικά πακέτα διάρκειας 5-8 διανυκτερεύσεων, σε ξενοδοχεία 3-5 αστέρων, κόστους που δεν ξεπερνά τα 2.500 ευρώ.

Το 80% του συνόλου αγοράζει τουριστικά πακέτα αποκλειστικά για την Ελλάδα, το 10% προτιμά τουριστικά πακέτα Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ το υπόλοιπο 10% προτιμά πακέτα συνδυασμένων διακοπών με άλλες χώρες.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση