HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Το νόημα του 1821 είναι διαρκές και οικουμενικό

Μητσοτάκης: Το νόημα του 1821 είναι διαρκές και οικουμενικό

Ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 1821 είναι μια στιγμή ρήξης και ταυτόχρονα είναι μια στιγμή ιδρυτική, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021».

«Τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης αξίζει να τα προσεγγίσουμε με πολλούς τρόπους: Στο δυνατό φως της ιστορικής εμπειρίας υπό το σοφό πρίσμα των διδαγμάτων της, αλλά και με πυξίδα τη θετική προβολή για το μέλλον. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία τολμηρού απολογισμού, αλλά και ζωογόνου περίσκεψης, αναστοχασμού και σίγουρα εθνικής αυτογνωσίας», υπογράμμισε.

«Πρόκειται για μια επαναγνωριμία με το συλλογικό μας εαυτό, που θα προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία στην πατρίδα μας, να ανασυνταχθεί εσωτερικά, αλλά να επανασυσταθεί με μια σύγχρονη ταυτότητά στην Ευρώπη και στον κόσμο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το νόμα του 1821 είναι διαρκές και οικουμενικό, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη τιμή στο 1821 από την ανάδειξη της τελικής δικαίωσης του αγώνα. Της δημιουργίας ενός συμπαγούς και δημοκρατικού

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση