HomeΚΡΗΤΗΡέθυμνο: Σημαντικές ανακοινώσεις από την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη

Ρέθυμνο: Σημαντικές ανακοινώσεις από την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πιο αναλυτικά, με στόχο τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος κατακτώντας ολοένα και περισσότερες αγορές, σε συνδυασμό και με την επιμήκυνση της σεζόν -που άλλωστε αποτελεί ζητούμενο για την Κρήτη και δει για το Ρέθυμνο- το υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για το νησί, με τη συνεργασία της περιφέρειας και των δήμων, ενώ την εποπτεία του προγράμματος θα έχει το ίδιο το υπουργείο.

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί από το Ρέθυμνο, η υπουργός Τουρισμού, στο πλαίσιο της σύσκεψης που έγινε στα γραφεία του συλλόγου ξενοδόχων, παρουσία και εκπροσώπων των θεσμικών φορέων του νομού, όπου συζητήθηκε λεπτομερώς ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη που άκουσε με πολύ προσοχή την αγωνία και τα αιτήματα των επιχειρηματιών του κλάδου, ανακοίνωσε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από τη βουλή ένα νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατηγοριοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων, όπου το έργο αυτό θα το αναλάβει το ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ελλάδας και το οποίο θα συνδυάζεται με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης παλιών και νέων ξενοδοχείων. Παράλληλα στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και η θεσμοθέτηση -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- του πλαισίου ανάπτυξης του αγροτοτουρισμού, αλλά και του οινοτουρισμού.

Παράλληλα, η υπουργός Τουρισμού επανέλαβε την πρόθεσή της να ασκήσει εκ νέου πιέσεις στο αρμόδιο υπουργείο και για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των δύο αεροδρομίων της Κρήτης, που είναι οι δύο αερολιμένες που σηκώνουν κυριολεκτικά το βάρος της έλευσης τουριστών στο νησί.

Στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα της ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στο Ρέθυμνο με τις υφιστάμενες υποδομές και μελλοντικά με τη δημιουργία ενός συνεδριακού κέντρου, όπως επίσης και η δημιουργία γηπέδων γκόλφ, καθώς όπως τόνισε η κα Κεφαλογιάννη στον χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό, η Κρήτη προβλέπεται προορισμός γκολφ, ενώ το υπουργείο της έχει ήδη θεσμοθετήσει το ειδικό πλαίσιο που απαιτείται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση