HomeHL-CultureΟλοκληρώνεται απόψε το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020

Ολοκληρώνεται απόψε το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020

Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια διπλή συναυλία κι ένα μεγάλο πάρτι, ολοκληρώνεται σήμερα  Παρασκευή 31/1 το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 που  ξεκίνησε το Σάββατο 25/1 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, στις 8 μ.μ. στη Πειραματική Σκηνή του ΠΣΚΗ θα βρεθεί το  Petros Klampanis Trio. Ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης διακρίνεται εδώ και κάποια χρόνια στην πολυμορφική νεοϋορκέζικη τζαζ
σκηνή, ορίζοντας την προσωπική του καλλιτεχνική ταυτότητα. Με το διεθνικό του τρίο και τον καινούργιο του δίσκο «Irrationalities» αυτοπροσδιορίζεται ως καλλιτέχνης με «ακτιβιστικούς» στόχους.

Αμέσως μετά, στις 9 μ.μ. την σκυτάλη στην Πειραματική Σκηνή του ΠΣΚΗ παίρνει το κουαρτέτο Tritonia. Οι μουσικοί του σχήματος αυτού (Χάρης Λαμπράκης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Θάνος Χατζηαναγνώστου, Θόδωρος
Καπηλίδης) αντλούν μέσα από τις πολύμορφες μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων και βρίσκουν την λεπτή τους ισορροπία μέσα στον διεθνικό κόσμο της τζαζ. Όλο αυτό συμβαίνει με λεπτή αίσθηση των μουσικών παραδόσεων και με εξερευνητική διάθεση, αποφεύγοντας τις εύκολες λύσεις και τα στερεότυπα.

Έτσι προκύπτει ένα ιδιαίτερο μουσικό αποτέλεσμα, φωτεινό αλλά και στοχαστικό, δυναμικό αλλά και
μυστικιστικό, σαν ταξίδι από τον Πόντο και την Μακεδονία ως τη Μεσόγειο.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το πάρτι λήξης, όπου ο διευθυντής του Pepper Γιώργος Μουχταρίδης αναλαμβάνει να εκτοξεύσει το κοινό μέσω των πλατό του. Το πάρτι είναι ανοικτό για το κοινό ακόμα και εάν δεν παρακολουθήσει τη συναυλία.

Τελειώνοντας οι συναυλίες, κλείνουμε κάθε βραδιά, στην ζεστή ατμόσφαιρα του «TheBittersbar». Ο χώρος αυτός, όπου θα υποδέχεται κοινό και καλλιτέχνες θα είναι το meetingpoint που θα προσφέρει ένα χαλαρωτικό ποτό για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της ανταλλαγής της ψυχικής μέθεξης!

Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, ο εξαιρετικός συντοπίτης καλλιτέχνης, Αριστόδημος Παπαδάκης. Ένας άνθρωπος με μακρά και σημαντική πορεία στον χώρο της τέχνης, ο οποίος με όρεξη, έμπνευση και περισσή γενναιοδωρία, φιλοτέχνησε, ειδικά για την περίσταση μια ελιά, γεμάτη φως, δύναμη και λάμψη, σε 50 ενυπόγραφες μεταξοτυπίες που θα προσφερθούν, χάριν εκτίμησης, θαυμασμού και φιλοξενίας στους διακεκριμένους και κορυφαίους συμμετέχοντες μουσικούς του Φεστιβάλ!

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ «Jazz In Progress – Heraklion Jazz Festival 2020» έχει η Χρυσάννα Καρέλλη.

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές
Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν
να τα προμηθευτούν:

1.      Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ ακολουθώντας τον
σύνδεσμο https://bit.ly/31cUuzd.

2.      Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως
Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00.

3.      Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα,
Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 –
14:00 και 17:30 – 21:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένος αριθμός θέσεων!

Διαφήμιση
Διαφήμιση