HomeHL-9Τσίπρας: Τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου

Τσίπρας: Τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου

«Για θέατρο του παραλόγου» μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλά αυτήν την ώρα στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε μετά την εισήγηση της ΕΕα για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Επιτρέψτε μου εισαγωγικά να εξομολογηθώ ότι ένα αίσθημα διακατέχει αυτό τον καιρό.

Τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η ανησυχία.

Η κοινωνία ανησυχεί.

Και πιστέψτε με, η ανησυχία αυτή είναι πολιτική. Κοινωνική. Εθνική. Ειλικρινής.

Και ανησυχούμε όχι μόνο γιατί στην οικονομία οι οιωνοί δεν είναι καλοί.

Οχι μόνο γιατι στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει με σπουδή, και με αγριότητα θα έλεγα, μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω.

Οχι μόνο γιατί στο προσφυγικό βρίσκεστε στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργήσατε.

Και δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα.

Και σε αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες.

Οχι μόνο γιατί στην Υγεία, στην Παιδεία, στο κοινωνικό κράτος, οι πληγές που προκαλείτε καθημερινά, επηρεάζουν τη ζωή και την ασφάλεια εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αλλά και γιατί καθημερινά αποδεικνύετε την αδυναμία και την επιτελική σας ανικανότητα να διαχειριστείτε προβλήματα.

Και τελικά εσείς αντί να λύνετε προβλήματα γεννάτε περισσότερα

Ο λαός λέει: Εδώ δε μπορείτε να χωρίσετε δυο γαιδάρων άχυρα. Δεν είστε εις θέση να χειριστείτε προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ. Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς.

Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν ή – όμη γέννετω- μια γεωπολιτική κρίση ;

Αυτό λέει ο λαός μας τούτες τις μέρες παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου που εσείς δημιουργήσατε.

Γιατί η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική.

Και όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, μεγεθύνει αυτή την ανησυχία.

Πριν δυο μήνες σε αυτήν την αίθουσα, σας είχα πει ότι η πολιτική κατευνασμού και αδράνειας που ασκήσατε για μήνες απέναντι στην Τουρκία – και που τόσο εύγλωττα εξέφρασε ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος – ήταν λαθεμένη πολιτική και επικίνδυνη.

Γιατί η πολιτική αυτή συνεισφέρει στο να αποθρασύνεται η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και συνεισφέρει στο να επιδεινώνεται η κατάσταση στο προσφυγικό.

Σας είχα πει, όμως, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσω την στείρα αντιπολίτευση που χαράξατε εσείς, η παράταξή σας, και τα ΜΜΕ σας, στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό.

Η ομιλία του κ.Μητσοτάκη ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, καθώς απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει ως «υπεύθυνο για το χάος στο ποδόσφαιρο». «Ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο, αλλά όχι μόνο με το ποδόσφαιρο», είπε ο κ.Μητσοτάκης. Όπως είπε ο πρωθυπουργός με την νομοθετική παρέμβαση θα τιμωρείται μια ομάδα που παρανομεί, αλλά δεν θα εξοντώνεται. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος προχώρησε στην απομάκρυνση του ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη που συμπεριφέρθηκε ως οπαδός μιας ομάδας και όχι ως εκπρόσωπος του λαού. «Δεν μπορεί να ποδοσφαιρική αντιπαράθεση να γίνει κοινωνική». Παράλληλα, επιτέθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που επέλεξαν την αποχή.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε:

Προτιμώ να περνώ δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για τα δημοψηφίσματα, το κλείσιμο τραπεζών και το πως οδήγησα την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Σε αυτό το αξίωμα όλοι περνάμε δύσκολες ώρες αλλά έχουμε πιο σοβαρά πράγματα απο το ποδόσφαιρο να ασχοληθούμε απο το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή καλό είναι να το αντιληφθείτε και να σταματήσετε να παρουσιάζετε μια εικόνα της χώρας που φαντάζεται μόνο το δικό σας μυαλό.

Ξεκινήσατε την ομιλία σας ότι οι έλληνες ανησυχούν. Οντως υπάρχει διάχυτη ανησυχία και για τα εξωτερικά ζητήματα και για το μεταναστευτικό -προσφυγικό.

Η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που μας υποχρεώνει σε πιο συστηματική τους παρακολούθηση. Ομως στην κοινωνία υπάρχει και το αίσθημα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης.

Γι αυτό και η ΝΔ προηγείται με διπλάσια ποσοστά απο το δικό σας κόμμα. Αλλά ξέχασα! Τι λέγατε πριν τις εκλογές; “Δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να χάσω εκλογές απο τον Κυριάκο Μητσοτάκ稔.

Θα ξεκινήσω δίνοντας κάποιες απαντήσεις στα ζητήματα ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πρώτο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας. Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μια μίζερη επικαιρότητα. Το διαπίστωσα με θλίψη επιστρέφοντας απο το Παρίσι που είχα συναντήσεις με πρόεδρο Μακρόν.

Την ώρα που η χώρα επιστρέφει στις αγορές και αναβαθμίζεται απο τους οίκους αξιολόγησης και υ πάρχει πρωτοφανής διάθεση για επενδύσεις και η χώρα αποκτά αξιοπιστία και βαδίζει στον δρόμο προόδου πληγώνεται στο εσωτερικό απο ποδοσαφιρική βεβντέτα. Απο μια επιχειρηματική αντιπολότητα και μπαίνει στην συζήτηση με όρους γεωγραφίας.

Ας είμαστε ειλικρινείς. 20 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται απο τέτοια γεγονότα και καμόια κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα αντιμετωπισει με θάρρος. Ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην μπούμε στην συζήτηση ποιος έκανε παρέα με ποιον. Ας αφήσουμε στην άκρη το τι γινόταν και επι δικών σας ημερών. Δεν μπορεί σήμερα η Ελλάδα να εγκλωβίζεται σε μια γρίοζα κερκίδα. Να μην γίνει η ζώη της ζώρας ποδοσφαιρική αρένα. Να μην επιτρέψουμε μάχη συμφερόντων να σκεπάσει την μάχη που δίνει ο κάθε έλληνας πολίτης για να προκόψει

Χθές η κυβέρνηση σε μια κίνηση καταλΑΓΉς ψήφισε μια ρύθμιση γαι να καταλαγιστούν οι αντιδράεις απο μια γνωμοδότηση.

Η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί σε τιμωρία όχι όμβως στην εξόντωσή της. Συμφωνείτε ή όχι με αυτή την διάταξη;

Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα.

https://www.youtube.com/watch?v=Hdz8LiiL42c

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση