HomeHL-9Πανικός με τη γρίπη – Τέλος στα Tamiflu χωρίς συνταγή

Πανικός με τη γρίπη – Τέλος στα Tamiflu χωρίς συνταγή

Φρένο στην αγορά των αντιικών φαρμάκων χωρίς συνταγή γιατρού βάζει ο ΕΟΦ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες οδηγίες του ΕΟΦ για την προμήθεια του αντιιικού φαρμάκου Tamiflu αλλά και του RELENZA.

Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων τις τελευταίες ημέρες από τα αντιιικά χάπια αφού ανήσυχοι πολίτες σπεύδουν στα φαρμακεία της γειτονιάς τους προκειμένου να προμηθευτούν προληπτικά τα φάρμακα TAMIFLU και RELENZA τα οποία χορηγούνται σε περιπτώσεις του ιού της γρίπης.

Ο πανικός οδήγησε σε περιστασιακή έλλειψη με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να αναγκαστεί να προχωρήσει σε απαγόρευση των εξαγωγών πολλών φαρμάκων μεταξύ αυτών και του γνωστού αντιικού Tamiflu το οποίο εξαφανίσθηκε από τα φαρμακεία.

Όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΦ: «Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων TAMIFLU και RELENZA ορίζεται με «περιορισμένη ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία»

Γεγονός που σημαίνει ότι πλέον δεν θα μπορεί ο καθένας να προμηθεύεται τα αντιιικά φάρμακα αφήνοντας τα στο ..συρτάρι του σπιτιού του, παρά μόνο εάν αυτά έχουν συστηθεί από τον γιατρό του. Αξιοσημείωτο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν ουρές στα φαρμακεία από πολίτες που ήθελαν να προμηθευτούν αντιικά φάρμακα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση