HomeHL-WorldΦώτης Ντούλος: Το απονενοημένο διάβημα και οι κρίσιμες ώρες

Φώτης Ντούλος: Το απονενοημένο διάβημα και οι κρίσιμες ώρες

Ήταν ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της συζύγου του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήταν μόνος του μέσα στο σπίτι. Μόνος του, να βιώνει έναν εφιάλτη που ξεκίνησε με την εξαφάνιση της πρώην συζύγου του τον περασμένο Μάιο και τις κατηγορίες εναντίον του. Ο Φώτης Ντούλος μπήκε στο μάτι του κυκλώνα και τελικά δεν μπόρεσε να βγει ποτέ ξανά, αφού από την πρώτη στιγμή οι αρχές τον θεώρησαν ως τον κύριο ύποπτο για την εξαφάνιση της Τζένιφερ.

Χθες επρόκειτο να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης του με την κατηγορία της δολοφονίας, αλλά επέλεξε να μην πάει στο δικαστήριο. Προτίμησε να μπει στο γκαράζ να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό του και με ένα λάστιχο που «έφευγε» από την εξάτμιση να εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα.

Όταν οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στην κατοικία του στο Φάρμινγκτον, τον βρήκαν αναίσθητο μέσα στο αμάξι του, χωρίς να δίνει σημάδια ζωής. Έπεσαν πάνω του για να τον συνεφέρουν με τεχνικές ανάνηψης, όση ώρα περίμεναν το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε αργά το απόγευμα της Τρίτης για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο του Φάρμινγκτον. Τουλάχιστον είχε σφυγμό, έναν αδύνατο σφυγμό που έδειχνε ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το απονενοημένο διάβημα στο οποίο προέβη.

Οι γιατροί έπεσαν πάνω του, προκειμένου να τον σώσουν την ίδια στιγμή που η αδερφή του Ρένα Ντούλου βίωνε το δικό της δράμα. «Τον έφαγαν τον Φώτη» κατάφερε να ψελλίσει στον γράφοντα, περιμένοντας τα νέα από την μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου εισήχθη ο αδερφός της. Λίγες ώρες μετά, η κρισιμότητα της κατάστασης επέβαλε την μεταφορά του στο νοσοκομείο Τζακόμπι του Μπρονξ με ελικόπτερο.

Η συνέντευξη τύπου και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή και οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία της υγείας του Έλληνα επιχειρηματία. Το θρίλερ της αναζήτησης του ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι, όταν ο Ντούλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο που θα συζητιόταν η αναστολή της εγγύησης των 6.000.000 δολαρίων. Τόσα είχε καταβάλλει όταν συνελήφθη για τρίτη φορά από τις αρχές πριν λίγες εβδομάδες, με την κατηγορία της δολοφονίας της πρώην συζύγου του Τζένιφερ, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τον περασμένο Μάιο.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης οι αρχές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το συμβάν της απόπειρας αυτοκτονίας στην οποία προέβη ο γοητευτικός σκιέρ που αναστάτωνε πριν από δεκαετίες τα Νότια προάστια. Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί που έφτασαν στην κατοικία του Έλληνα επιχειρηματία, είδαν από το παράθυρο τον Ντούλο αναίσθητο μέσα το αυτοκίνητο του. Αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα για να μπουν μέσα και να τον μεταφέρουν έξω, δίνοντας του ταυτόχρονα τις πρώτες βοήθειες.

Στην ερώτηση αν υπήρχε σημείωμα αυτοκτονίας, η απάντηση ήταν ότι είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, ενώ αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα για την γυναίκα που φέρεται να βρισκόταν στην κατοικία εκείνη την ώρα. Την κατάσταση νωρίτερα είχαν περιπλέξει Αμερικάνικα ΜΜΕ αλλά και η πιο έγκυρη εφημερίδα του Κονέκτικατ, που στα ρεπορτάζ τους τον έδιναν νεκρό.

Όπως όλα δείχνουν ο Ντούλος επέλεξε να «φύγει» μόνος του μέσα σε ένα γκαράζ, ίσως μην αντέχοντας άλλο την πίεση εδώ και εννέα μήνες, όταν άρχισε να εκτυλίσσεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της γυναίκας του. Ο δικηγόρος του Νορμ Πάτις έκανε λόγο για μια σοκαριστική όσο και θλιβερή ημέρα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η καρδιά μου είναι κοντά στα παιδιά του και την οικογένεια του. Είναι μια τρομερή μέρα».

Μέχρι σήμερα ο γοητευτικός σκιέρ είχε συλληφθεί τρεις φορές για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ στην μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ» δήλωνε αθώος και ευχόταν η Τζένιφερ να είναι ζωντανή.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση