HomeHL-WorldΓερμανία: Νόσησε από κοροναϊό μετά από σύσκεψη με Κινέζο στην εταιρεία του!

Γερμανία: Νόσησε από κοροναϊό μετά από σύσκεψη με Κινέζο στην εταιρεία του!

106 οι νεκροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους 106 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, ενώ πάνω από 4.500 άτομα έχουν προβληθεί από την νόσο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιδημιολόγους, η επιδημία, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, θα συνεχιστεί για πολλούς ακόμη μήνες, ενώ αναμένεται να προσβληθούν δεκάδες εκατομμύρια ακόμη. Οι Κινέζοι ειδικοί εκτιμούν, μάλιστα, πως η μετάδοση του ιού μπορεί να γίνει ακόμη και από απόσταση μόλις δύο μέτρων, όπως φαίνεται και από την περίπτωση του Γερμανού κατοίκου, που προβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό.

Πώς νόσησε ο Γερμανός πολίτης – Δεν είχε πάει καν στην Κίνα

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Γερμανία, αφορά σε έναν 33χρονο Γερμανό που εργάζεται στην πόλη Στάρνμπεργκ, νότια του Μονάχου. Ο ασθενής δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα, αλλά είχε συναντηθεί με έναν Κινέζο υπήκοο την περασμένη εβδομάδα, που έκτοτε εντοπίστηκε ότι νοσούσε από τον ιό, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κρατικού γραφείου της Βαυαρίας για την Υγεία και την Ασφάλεια των τροφίμων, Δρ. Αντρέας Ζαπφ.

Ο Ζαπφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο ασθενής παραβρέθηκε σε μία συνάντηση της εταιρείας στο Στάρνμπεργκ την περασμένη εβδομάδα, όπου ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος – μια Κινέζα – ηγήθηκε της συνάντησης. Η συγκεκριμένη γυναίκα κατάγεται από την Σανγκάη, αλλά οι γονείς της, την επισκέφθηκαν λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την Γερμανία, σύμφωνα με τον Ζαπφ.

Η Κινέζα επέστρεψε στην πατρίδα της, αλλά κατά την διάρκεια της πτήσης δεν ένιωθε και πολύ καλά και εξετάστηκε, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως ήταν θετική στον κοροναϊό και ενημέρωσε αμέσως το γερμανικό γραφείο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση