HomeHL-9Οι Κρητικοί πίνουν πριν οδηγήσουν και… τρέχουν

Οι Κρητικοί πίνουν πριν οδηγήσουν και… τρέχουν

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Τροχαίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ελέγχθηκαν χιλιάδες οδηγοί της Ελλάδος κατά την βδομάδα που πέρασε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, από τις 20 έως τις 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 28.014 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Μάλιστα, βεβαιώθηκαν συνολικά 7.101 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και συγκεκριμένα 6.478 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 623 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (897), της Θεσσαλονίκης (705), του Κιλκίς (483), του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (469), της Πιερίας (385) και της Κορινθίας (290).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση