HomeΚΡΗΤΗΧωρίς προσωπικό τα ΕΛΤΑ Ηρακλείου

Χωρίς προσωπικό τα ΕΛΤΑ Ηρακλείου

Τι καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης του οργανισμού για την μη ανανέωση των μηνιαίων συμβάσεων εργασίας των 31 εκτάκτων συναδέλφων που απασχολούνται στη διανομή της πόλης του Ηρακλείου ως ταχυδρόμοι, όπως και των άλλων 6 που μέχρι την περασμένη εβδομάδα απασχολούνταν στα γραφεία συναλλαγής του νομού μας.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος των εργαζομένων:

«Συνάδελφοι που αμείβονται με μισθούς χαμηλότερους κι από το επίδομα ανεργίας. Με μεσάζοντες εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες προς τον ΕΛΤΑ κερδίζοντας περισσότερα από τους ίδιους τους εργαζόμενους!
Η απόφαση της διοίκησης προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων με το υπάρχον προσωπικό ή όπου δεν υπάρχει, την εκ περιτροπής λειτουργία αυτών με το μισό προσωπικό κάποιες ώρες και κάποιες μέρες την εβδομάδα. Επίσης για τη διανομή της αλληλογραφίας προβλέπει την πρόσληψη 20 νέων διανομέων για όλη την Κρήτη!! Δηλαδή 11 μόνιμοι ταχυδρόμοι ηλικίας οι περισσότεροι άνω των 55 ετών και όσοι από τους 20 νέους καταλήξουν τελικά στο Ηράκλειο θα εξυπηρετούν καθημερινά μία πόλη 200,000 κατοίκων !! Δηλαδή να εξυπηρετεί ο ταχυδρόμος μια, το πολύ δυο φορές την εβδομάδα τους Ηρακλειώτες; Να εξυπηρετούνται οι πολίτες του Νομού εκ περιτροπής, κάποιες μέρες και ώρες την εβδομάδα; Ή μήπως με ραντεβού;
Μα τελικά αυτή είναι η εξυγίανση του ΕΛΤΑ που τόσο περιμέναμε; Αυτή είναι η ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας; Αυτό το σχέδιο το μόνο που θα καταφέρει θα είναι η περαιτέρω δυσφήμηση του παλαιότερου και πιο αγαπητού στους πολίτες οργανισμού της Ελλάδος. Τελικά το ζητούμενο είναι να διαλύσετε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία; Αν αυτό θέλετε, τότε οι διοικούντες φαίνεται πως είναι οι πλέον ικανοί!!!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση