HomeHL-SportsΞάνθη ΟΦΗ 2-2

Ξάνθη ΟΦΗ 2-2

Οι Ξανθιώτες βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά κατάφεραν να βρουν ισάριθμες απαντήσεις για το τελικό 2-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ματς για γερά νεύρα έγινε την Κυριακή  στα Πηγάδια, με Ξάνθη και ΟΦΗ να αναδεικνύονται τελικά ισόπαλοι 2-2, αποτέλεσμα που αφήνει περισσότερο δυσαρεστημένους του Κρητικούς.

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου, που έλειπε από τον πάγκο λόγω ίωσης, αφήνοντας στο… πόδι του τον Περικλή Παπαπαναγή, προηγήθηκαν δύο φορές, με τους Ακρίτες, όμως, να βρίσκουν ισάριθμες απαντήσεις, η τελευταία στις καθυστερήσεις του ματς.

Από δύο γκολ σημείωσαν Φοσέ και Φιγκεϊρέδο, ενώ έγινε και πολλή χρήση του VAR. Οι Κρητικοί ευστόχησαν και σε άλλο πέναλτι, το οποίο ακυρώθηκε για διπλή επαφή του Νέιρα με την μπάλα, ενώ φωνάζουν για επιθετικό φάουλ στη φάση της δεύτερης ισοφάρισης, με τον Παπαδόπουλο να ελέγχει τη φάση στο VAR και να δείχνει σέντρα, με τη μάχη για την 6άαδα να συνεχίζεται…

Το ματς δεν είχε ιδιαίτερα μεγάλες φάσεις, εκτός από αυτές που κατέληξαν στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο από το ξεκίνημα, με το ματς να είναι δυνατό, αλλά χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία.

Νέιρα και Φιγκεϊρέδο ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι, ενώ επικίνδυνος ήταν στις εκτελέσεις του στις στημένες φάσεις και ο Τσιλιανίδης.

Στο 25ο λεπτό, και αφού συμβουλεύτηκε το VAR, ο Παπαδόπουλος έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κασάδο στον Φιγκεϊρέδο και ο Νέιρα που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε.

Παρόλα αυτά, η εκτέλεσή του μπήκε ξανά στο μικροσκόπιο του VAR και τελικά ακυρώθηκε, καθώς ο άσος του ΟΦΗ βρήκε γλιστρώντας κατά την εκτέλεση την μπάλα και με τα δύο πόδια.

Στο 37′ οι Κρητικοί κέρδισαν νέο πέναλτι, αυτή τη φορά σε μαρκάρισμα του Σόσα στον Βαζ και αυτή τη φορά ο Φιγκεϊρέδο χρίστηκε σκόρερ, με το τέρμα να μετράει κανονικά.

Η Ξάνθη απείλησε με το μακρινό σουτ του Κοβάσεβιτς στο 45′, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε δύσκολα, διατηρώντας το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη είχε αρχικά την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, όμως, τη μεγάλη ευκαιρία. Μια κεφαλιά του Κάστρο στο 69′ από καλή θέση πέρασε άουτ, ενώ ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 82′, όταν ο Φιγκεϊρέδο μπήκε με εξαιρετική ατομική ενέργεια στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ, με τον Αμπάντ να έχει κλείσει και καλά τη γωνία του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Φοσέ, που αποδείχθηκε… χρυσή αλλαγή, έφερε το ματς στα ίσα με κοντινό πλασέ έπειτα από ασίστ του Κασάδο, αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε, ο Νέιρα τροφοδότησε τον Φιγκεϊρέδο κι εκείνος έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Παρόλα αυτά, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φοσέ σκόραρε ξανά, με τη φάση να ελέγχεται για επιθετικό φάουλ του Κάστρο στον Μαρινάκη, αλλά τον Παπαδόπουλο να δείχνει, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, σέντρα.

Το ματς ολοκληρώθηκε εν μέσω διαμαρτυριών, αφού ο ρέφερι του Συνδέσμου Μακεδονίας σφύριξε τη λήξη ενώ οι Ακρίτες είχαν κερδίσει κόρνερ που δεν εκτελέστηκε ποτέ.

Διαιτητής ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Νικολαΐδη (Μακεδονίας) και Πέτρο Πάτρα (Μακεδονίας), ενώ 4ος ήταν ο Γιώργος Τάσης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 25′ Κασάδο, 27′ Αμπάντ, 33′ Εντουάρντο, 64′ Μπαξεβανίδης, 74′ Κάστρο – 31′ Κοροβέσης, 50′ Κουτρουμπής, 64′ Νέιρα, 75′ Σωτηρίου, 90′ Μαρινάκης

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Λισγάρας, Εντουάρντο , Κοβάσεβιτς, Σόσα (46′ Καρασαλίδης), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Τέρκι (46′ Φοσέ), Κάστρο.

ΟΦΗ (Περικλής Παπαπαναγής): Σωτηρίου, Κουτρουμπής (86′ Νάστος), Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (67′ Μπράουν), Στάικος, Μεγιάδο, Κοροβέσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση