Με έναν απίστευτο τρόπο εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες της Κρήτης, πέντε άτομα τα οποία εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για πέντε άτομα και συγκεκριμένα δύο άνδρες και τρεις γυναίκες – ηλικίας από 18 έως 74 χρόνων – που από τον περασμένο Οκτώβριο έως και σήμερα εμφανίζονταν ως αγοραστές σε ανυποψίαστους πολίτες που πωλούσαν διάφορα προϊόντα.

Οι απατεώνες έρχονταν σ’ επαφή με ανθρώπους που πωλούσαν διάφορα αντικείμενα και τους έλεγαν πως θα τους πληρώσουν μέσω web-banking. Στη συνέχεια τους έστελναν με viber το αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων το οποίο όμως ήταν πλαστό και φαινόταν πως είχαν καταβληθεί περισσότερα χρήματα απ’ ότι έκανε το εκάστοτε προϊόν.

Για παράδειγμα, για ένα προϊόν που έκανε 1.000 ευρώ εκείνοι είχαν φτιάξει ένα πλαστό αποδεικτικό στο οποίο αναγραφόταν ότι είχαν κάνει μεταφορά χρημάτων 1.500 ευρώ.

Μάλιστα, οι απατεώνες επικοινωνούσαν με τους πωλητές – θύματα και τους ζητούσαν την επιστροφή του επιπλέον ποσού.

10 υποθέσεις απάτης

Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησαν να εξαπατήσουν 10 πολίτες και συγκεκριμένα έναν από τη Σύρο, τρεις από τα Χανιά και έξι από το Ηράκλειο.

Δύο από τους πολίτες έπεσαν στην… παγίδα των απατεώνων με αποτέλεσμα οι δράστες να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.300 ευρώ!

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση