HomeHL-9Εξαντλημένοι από το ψύχος οι έξι εκδρομείς στα Σφακιά

Εξαντλημένοι από το ψύχος οι έξι εκδρομείς στα Σφακιά

Αίσιο τέλος στην περιπέτειά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξαντλημένοι από το ψύχος αλλά καλά στην υγεία τους επέστρεψαν τα ξημερώματα στο σπίτι τους οι έξι εκδρομείς που έχασαν τον προσανατολισμό τους κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους στο φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά.

Οι τρεις άνδρες και οι τρεις γυναίκες διασώθηκαν από τους πυροσβέστες μετά από μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε.

Όπως ήδη έχει πει το cretapost, όλα ξεκίνησαν χθες στις 4 το απόγευμα όταν η πυροσβεστική κλήθηκε – μέσω του αριθμού 112 – να συνδράμει στον εντοπισμό της παρέας των έξι ατόμων.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης ωστόσο οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με μία δυσκολία που δεν είχαν υπολογίσει καθώς το στίγμα που έδωσαν οι 6 εκδρομείς ήταν λανθασμένο με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να προσεγγίσουν εκ νέου το σημείο όπου βρίσκονταν στα ορεινά των Σφακίων.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, οι πυροσβέστες ενισχύθηκαν με άλλα 6 άτομα από την 3η ΕΜΑΚ, με τους εκδρομείς, να είναι καλά στην υγεία τους, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή κι ενώ το σκοτάδι είχε πέσει για τα καλά.

Eίναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι άναψαν και φωτιά για να ζεσταθούν έως ότου τους προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Τελικά λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι 6 Έλληνες εντοπίστηκαν και ξεκίνησε η διαδικασία της επιστροφής τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση