HomeHL-TOPΤουρκία: Τραγωδία δίχως τέλος, 29 οι νεκροί

Τουρκία: Τραγωδία δίχως τέλος, 29 οι νεκροί

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους 29 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια ενώ οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται. Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, γύρω στις 18.30 σήμερα (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά του Ντογκανιόλ, μια πόλη κοντά στο Ελαζίγ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.
seismos-toyrkia5

39 διασώθηκαν από τα χαλάσματα του σεισμού

Τριάντα εννέα άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα χαλάσματα σπιτιών και κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, συμπλήρωσε ο Σοϊλού.

Ένας ακόμη άνθρωπος διασώθηκε, αφού έμεινε παγιδευμένος στα συντρίμμια 14 ώρες. Όπως εξήγησε ο Σοϊλού, λήφθηκε η απόφαση να εκκενωθεί μια φυλακή στην επαρχία Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.

seismos-toyrkia4

Παραμένουν ακόμη 22 άνθρωποι στα συντρίμμια του σεισμού
Φαίνεται πως οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων εξακολουθούν για όσο το φως το επιτρέπει, καθώς πιστεύεται πως από τον σεισμό υπάρχουν ακόμη 22 άνθρωποι θαμμένη κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Τέσσερα από τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία, ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια στην επαρχία Μαλατιά Ντογανιόλ, ενώ ακόμη 18 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Ελαζίγ.

Ένα ακόμη 12χρονο αγόρι κατάφερε να βγει ζωντανό από τα συντρίμμια, 11 ολόκληρες ώρες μετά τον σεισμό που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στην Τουρκία και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Ωστόσο, το άτυχο αγόρι ξεψύχησε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Η έγκυος μητέρα του και ο πατέρας του άτυχου Μιράτσ Ντισλί, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

34 τραυματίες στην εντατική

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότζα είπε ότι 128 τραυματίες εκ εκ των συνολικά 1.130 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 34 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ συνέστησε στους ντόπιους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα σπίτια, καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή, τουλάχιστον 390 από χθες το βράδυ, ενώ οι 12 εξ αυτών είχαν μέγεθος άνω των 4 βαθμών.

Ο Κουρούμ προσέθεσε ότι μια ομάδα 368 μελών βρίσκεται στο σημείο για να αξιολογήσει τις ζημιές που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

seismos-toyrkia6

 «Κατάπιε» κτίρια ο σεισμός

Ο σεισμός στην Τουρκία κατέστρεψε περισσότερα από 30 κτίρια. Ενα εξ’ αυτών ένα 6ο όροφο στην περιοχή Γκεζίν κατέρρευσε και εξαφανίστηκε…

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες πριν και μετά τον σεισμό από το συγκεκριμένο κτίριο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί από το κτίριο, ενώ υπάρχουν και πέντε εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα. Τα σπίτια και τα κτίρια γύρω από το συγκεκριμένο, έμειναν άθικτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

To κτίριο πριν από φωτογραφίες μέσω Google:

 toyrkia-1 toyrkia-2

Το κτίριο μετά τον σεισμό:

Turkey Earthquake toyrkia3 Turkey Earthquake

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση