HomeΚΡΗΤΗΒαρδάκης: «Ισχυρό Ράπισμα στη Δημοκρατία μέσω του Εκλογικού Νόμου»

Βαρδάκης: «Ισχυρό Ράπισμα στη Δημοκρατία μέσω του Εκλογικού Νόμου»

«Από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Βουλευτών», τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, τονίζοντας ότι με το σημερινό σχέδιο νόμου, σταματά, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η κατεύθυνση της αναζήτησης και της εύρεσης ευρέων πολιτικών συγκλίσεων. Μάλιστα αυτό γίνεται σε μια εποχή, όπου η χώρα, οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να οικοδομήσουν ένα κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης.

Ο κ. Βαρδάκης υπενθύμισε στους βουλευτές της Κυβέρνησης, μια σειρά παρεμβάσεων τους, που προώθησαν μέσω νομοσχεδίων, όπως η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης με πρώτα θύματα του νόμου,  τους εργαζομένους στον ΟΤΕ. Ακολουθούν απολύσεις στις τράπεζες, που όπως ισχυρίζονται συνδικαλιστές του χώρου, είχαν να γίνουν από την χούντα. Χιλιάδες απολύσεις σε 5 μήνες στον ιδιωτικό τομέα. Αρνητικό πρόσημο προσλήψεων και απολύσεων, το τελευταίο οχτάμηνο. Ακολούθησαν και συνεχίζονται απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα το κλείσιμο γραφείων και η απαξίωση των ΕΛΤΑ. Μάταια, οι εργαζόμενοι προσπαθούν να επεκτείνουν τις συμβάσεις τους με αποτέλεσμα να επανέρχεται η εργασιακή ζούγκλα.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι την ώρα που ο Πρωθυπουργός αρνείται να συζητήσει την ερώτηση Τσίπρα για τα εργασιακά , η ανεργία αυξάνεται, η μαύρη εργασία πάει σύννεφο και όλα αυτά για το καλό του ελληνικού λαού. Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την Κυβέρνηση, η οποία επιλέγει να απογειώσει την μόρφωση και να αναβαθμίσει τα Πανεπιστήμιά μας,  με την μέθοδο της κατάργησης πανεπιστημιακών σχολών και την Ελλάδα των κολλεγίων.

Ανέφερε επίσης: «o κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε γιατί πέτυχε σε τρεις ψηφοφορίες μέγιστες πλειοψηφίες . Από σήμερα θα οδύρεστε που θα μείνετε μόνοι, απομονωμένοι και λίγοι…….

Οι προσφυγικές ροές έχουν σταματήσει!!!!

Μάλλον σταμάτησαν να ακούν τον Τσίπρα που τους προσκαλούσε… αυτά λέγατε!!!

Η αποσυμφόρηση των νησιών προχώρησε αστραπιαία!!!

Η Κυβέρνηση έχει κλείσει τον Ερντογάν στο καβούκι του!!

Η ανάπτυξη απογειώνεται!!!

Τι άλλο θέλει ο ελληνικός λαός για να νιώθει ικανοποιημένος

Μην ξεχάσετε να στείλετε κάποιον να ξεμπλοκάρει τις μπουλντόζες από την Ποσειδώνος

Είναι δυνατόν από τον Αύγουστο να μην μπορούν να φτάσουν στο Ελληνικό!!!»

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι η Κυβέρνηση εισηγείται ένα σχέδιο νόμου, ενώ ήδη έχει ψηφισθεί η απλή αναλογική και όταν μάλιστα στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών ισχύει η απλή αναλογική και έχουν απορριφθεί οι ενισχυμένες του πλειοψηφικού συστήματος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πιστοί στις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της λαϊκής κυριαρχίας, ψηφίσαμε ως Κυβέρνηση, το νόμο 4406/2016 γιατί η πλουραλιστική συγκρότηση της Βουλής είναι ζητούμενο του δημοκρατικού και του προοδευτικού κόσμου.

Η απλή αναλογική οδηγεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας και σέβεται την δίκαιη κατανομή εδρών.

Οδηγεί το πολιτικό σύστημα σε προγραμματικές συγκλίσεις, σε συνεργατική λογική.

Οι κυβερνητικοί σχηματισμοί βασισμένοι σε προγραμματικές συγκλίσεις διασφαλίζουν τη δημοκρατία και την  καλύτερη απεικόνιση των επιλογών του εκλογικού σώματος.

Ταυτόχρονα η αναλογική αντιπροσώπευση των πολιτικών κομμάτων συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.

Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης

Δυστυχώς, επιλέγετε μια ακραίας μορφής υπερ -ενισχυμένη αναλογική.

Αυτό αντιλαμβάνεστε τι συνεπάγεται.

Μη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και των πραγματικών συσχετισμών του εκλογικού σώματος.

Αλλοίωση της έκφρασης του ελληνικού λαού.

Το θέμα του μπόνους των εδρών, μας βρίσκει ιδεολογικά αντίθετους, καθώς θεωρούμε χρέος μας, να απεικονίζεται η βούληση του εκλογικού σώματος με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Με 0,1 διαφορά, ένα κόμμα μπορεί να πάρει το μπόνους…

Η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Συγχαρητήρια!!!

Δεν μπορεί να υπερασπίζεσθε τη λαϊκή κυριαρχία και, μέσω των πλειοψηφικών συστημάτων, να αλλοιώνετε την κοινωνική πλειοψηφία σε κοινοβουλευτική μειοψηφία!

Μας είπατε χθες χίλια δυο δεινά που μπορεί να φέρει η απλή αναλογική.

Μόνο θύματα πολέμου δεν μας είπε ο κύριος Γεραπετρίτης, ότι μπορεί να προκύψουν από την απλή αναλογική

Τι δεν μας είπε όμως….

Ότι η ενισχυμένη αναλογική και οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δημιουργούν πραγματικά θύματα.

Δεν το λέω εγώ , το καταγράφει η ιστορία

Αυτές οι κυβερνητικές πλειοψηφίες, οι δικές σας κυβερνήσεις Κύριοι Υπουργοί χρεοκόπησαν την χώρα και φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Οι κυβερνήσεις πρέπει να βασίζονται σε μια πραγματική κοινωνική πλειοψηφία και όχι σε μια πλαστή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στις κυβερνήσεις πρέπει να αποτυπώνεται ξεκάθαρα η λαϊκή βούληση.

Κυρίες και κύριοι της ΝΔ

Χθες στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας είμαστε πολλοί μαζί, δείχνοντας δείγματα γραφής.

Αύριο θα είσαστε μόνοι σας και θα ψηφίζετε απομονωμένοι, λίγοι και σίγουρα θα έχετε απέναντί σας την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση