HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙκανοποίηση από τις επαφές Σταϊκούρα με τους δανειστές

Ικανοποίηση από τις επαφές Σταϊκούρα με τους δανειστές

Ορόσημο για νέες φοροελαφρύνσεις το Εurogroup

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική πλευρά από τις επαφές που είχε με τους επικεφαλής των δανειστών στο πλαίσιο της πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα όπως είναι το ιδιωτικό χρέος, οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, οι εγγυήσεις των τραπεζών, η ενέργεια και και ορισμένες παράμετροι του ασφαλιστικού.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν εξ’ αποστάσεως καθώς η αξιολόγηση ολοκληρώνεται περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών σημαντικό ορόσημο για τις κυβερνητικές επιδιώξεις επί των πέντε θεμάτων που συζητούνται με τους δανειστές προκειμένου να απελευθερωθεί μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος για φοροελαφρύνσεις είναι το Εurogroup του Μαρτίου.

Η καταληκτική ημερομηνία για τα ανοιχτά ζητήματα θα είναι ο Οκτώβριος όταν το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2021.  H Αθήνα προσδοκά να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα σε κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όπως είναι αλλαγή της χρήσης των κερδών των ελληνικών ομολόγων για επενδύσεις, μεταφορά υπερπλεονασμάτων από έτος σε έτος, εξαίρεση δαπανών για το μεταναστευτικό. Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε ένα ή δύο από τα αιτήματα  και όχι στο σύνολο τους.

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση